(închide)

Gorjeanca Andreea Vlădoiu, campioană națională la canotaj: „Dacă lupți, vei reuși să ajungi unde ți-ai propus!”

 

Practică canotajul de doi ani de zile și a renunțat la copilărie pentru a face sport de performanță. Viața de sportiv nu este deloc ușoară, spune zâmbind adolescenta din comuna Câlnic, Gorj. Deși are doar 16 ani, Andreea Simona Vlădoiu a atins performanțe de alții visate prin multă muncă, dăruire și pasiunea pe care o pune în tot ce este legat de sportul său preferat: canotajul, un sport foarte greu, mai ales pentru fete! A câștigat locul I la feminin simplu (F1x) la Cupa României la Canotaj și și-a îneplinit un vis! Își dorește să ajungă la campionatele europene și mondiale și îi urăm succes!

Cupa României la Canotaj a avut loc la Orșova, unde juniorii s-au întrecut pe apele Dunării. La această competiție a aparticipat și gorjeanca Andreea Vlădoiu, 16 ani și a câștigat locul I la feminin simplu (F1x). Canotoarea este legitimate la CS Ceahlaul Piatra Neamț. „Mi-am condus cursa fix așa cum mi-am dorit. Mă bucur foarte mult că după 2 ani de muncă reușesc să obțin rezultate din ce în ce mai bune!”, a spus Andreea Vlădoiu citată http://aimx.ro. Sportiva a întrecut-o pe Roxana Moldovan (CSM Timisoara). Pe locul 3 a fost Eliza Constantin (CSS Orsova).

Povestea unei campioane

Poveștile sportivilor de performanță se aseamănă prin sacrificiile pe care aceștia le fac pentru a își îndeplini visurile legate de competiții. Muncesc mult, ore întregi pe zi, au program strict, au mâinile bătătorite, strâng din dinți atunci când simt că efortul făcut la antrenamente sau competiții este mult prea mare, dar niciodată nu renunță! Andreea Vlădoiu are 16 ani și a copilărit în comuna gorjeană Câlnic. De doi ani de zile a plecat la Orșova ca să facă sport de performanță. A ales canotajul sau canotajul a ales-o pe ea, nu mai contează, căci I se potrivește ca o mănușă! Muncește zi de zi pentru a deveni din ce în ce mai bună, a renunțat de bună voie la copilărie, la prietenii de la Gorj, căci își dorește să atingă succesul în canotaj! Un prim vis l-a îndeplinit prin câștigarea medaliei la Cupa României la Canotaj de la Orșova, însă nu se va opri aici! Își dorește să concureze la campionate europene și la cele mondiale. Andreea poate fi data oricând exemplu tinerilor din ziua de azi: este muncitoare, ambițioasă, determinate și visătoare, responsabilă și dispusă să facă sacrificii pentru ceea ce își dorește. „Viața de sportiv nu este deloc ușoară. Avem câte 4 ore de antrenament pe fiecare zi și un program destul de strict. Totul este greu în viață, dar dacă îți dorești cu adevărat și lupți, vei reuși să ajungi unde ți-ai propus. Pe viitor vreau să intru la lotul național al României și să ajung la campionatele Europene și Mondiale!”, a spus, pentru pagina Olteniei, campioana Andreea Vlădoiu.

A crescut la Câlnic, însă părinții săi, care îi sunt mereu alături, au dat-o la școală la Târgu-Jiu. Au vrut și vor vrea mereu ca fiica lor să aibă un viitor luminous. Acum, la 16 ani și departe de casă, Andreea învață la liceul Teoretic Traian Lălescu din Orșova. „Da, sunt departe de casă și mi-a fost puțin greu până m-am acomodat. Familia mea m-a susținut și mă susține foarte mult. Au fost prezenți la fiecare concurs al meu și m-au încurajat cu cele mai bune vorbe. Practic canotajul de 2 ani și sunt legitimată la C.S Ceahlăul Piatra-Neamț. (…) Ca și rezultate am reușit să câștig medalia de bronz la campionatul național de seniori în barcă de 4 vasle, aur la Regata de la Orșova în barcă de 4 vasle și argint în barca de simplu. Aceste rezultate mă motivează să mă antrenez și mai tare pentru rezultate mult mai bune!”, a mai declarant campioana pentru Pagina Olteniei.

Copila puternică și angelică în același timp, mândria părinților săi!

Andreea mai are trei frați care o admiră și părinți care îi sunt alături necondiționat. Tatăl său, om în toată firea, spune că la fiecare success al fiicei sale mai mari plânge! Când îi vede mâinile pline de bătături și bășici, plânge! Este mândria lui și ar face orice pentru copiii săi! „Andreea este o campioană, o fată simplă, de la țară care a muncit enorm pentru aceste rezultate. Este mândria sufletului meu! Andreea este comoara mea cea mare, am 4 copii, iar ea este cea mare. Andreea a decis să plece la Orșova acum doi ani, la liceul sportiv și a decis să ia viața în piept! Reușitele ei pentru sunt mândria mea de tată, căci m-am chinuit și uite fata mea este un exemplu pentru toți tinerii! Alții, la vârsta ei, nu stiu ce este aia muncă, antrenamente, sudoare, mâini crăpate și pline de răni etc. Sunt mândru și plâng la fiecare reușită a ei! Sacrificii a făcut și face enorm de mult. Atât eu, cât și soția mea am făcut și vom face totul pentru copiii nostril, până vom muri. Ei sunt averea noastră! Ar mai fi multe de spus, să vedeți prin câte a trecut un copil ca să ajungă campioană. (…) Mulțumi și domnului primar Dumitru Vulpe care a fost alături de noi și a sustinut-o pe Andreea”, a declarat pentru Pagina Olteniei, Constantin Vlădoiu, tatăl campioanei de la Câlnic.

Primarul Dumitru Vulpe de la Câlnic a felicitate-o pe campioană a spus că aceasta va fi răsplătită de autoritățile locale: „Felicitări, Andreea, pentru această uriașă performanță! Ai ajuns pe cea mai înaltă treaptă a podiumului unuia dintre cele mai grele sporturi, canotajul. (…) Suntem mândri de tine cu totii, campioana noastra draga, iar pentru acest rezultat deosebit si pentru toate celelalte rezultate meritorii, pe care le-ai obținut pana acum, tu vei fi recompensată asa cum se cuvine de catre Primaria si Consiliul Local Calnic!”. 

Sursa fotografiilor Oancia Ana Maria

Galerie foto










Vizualizări: 3,581

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste