(închide)

Gorjeanul din Prigoria nu mai este purtător al coronavirus

 

Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "prof. dr. Matei Balş" a fost retestat sâmbătă pentru noul coronavirus, iar rezultatul testului este negativ, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

"Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat şi poate fi externat. Testarea de sâmbătă este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut vineri”, transmit autoritățile. Bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie.

"Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile. Până sâmbătă, 29 februarie, la nivel naţional, în 3 dintre cele 5 centre de testare au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni că ar fi putut contracta virusul COVID-19 (coronavirus)", arată Grupul de Comunicare Strategică. Analizele au fost efectuate în centrele de la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca. Dintre acestea, 3 au ieşit pozitive, restul de 348 fiind negative, precizează sursa citată.

Vizualizări: 427

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste