(închide)

Împușcat din greșeală lângă Cărbunești: „Aș fi putut fi mort acum! Normal că îi voi da în judecată”

 

Tânărul de 22 ani, care s a trezit cu un glonț în cap, va acționa în instanță Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj. Gorjeanul este stabil, medicii i au scos glontul din cap la Spitalul Județean de Urgență Craiova si este internat acolo. Parchetul Militar din Timișoara a demarat o anchetă și toate tragerile programate la Poligonul din Târgu-Cărbunești au fost sistate.


La începutul acestei săptămâni, Costantin Voichițoiu a venit în satul Măceșu fiindcă avea treabă, lucrând la biserica de aici. Când s-a coborât din mașina care l-a adus a simțit că ceva puternic că l-a lovit în cap și s-a prăbușit! El a fost lovit de un glonţ rătăcit provenit de la un poligon aflat la aproximativ 2,5 kilometri, unde lucrătorii de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj au efectuat trageri cu armamentul din dotare. Reprezentanţii Jandarmeriei au anunţat că nu au ştiut de acest incident şi că vor sprijini ancheta pentru a se afla ceea ce s-a intamplat.

Poliţiştii gorjeni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 
„Conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări de către polițiști din cadrul Compartimentului Control Intern”, a declarat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. 

Acum, Costi Voichițoiu este hotărât să dea în judecată jandarmii: „Aș fi putut fi mort acum! Normal că îi voi da în judecată. Nu am știut ce este cu mine până când nu am ajuns la Spitalul din Cărbunești. Acolo, unul din băieții cu care lucram la biserica din Măceșu mi-a zis că am un glonț în cap și că mă trimit medicii la Craiova. M-am speriat. Am crezut că o să mor. La Craiova mi-au scos glonțul, dar va mai fi nevoie de o intervenție medicală. După ce mă externează, mă voi ocupa să dau în judecată Inspectoratul de Jandarmi”, a spus Costi Voichițoiu.

Tragerile din Poligonul de la Cărbunești, sistate!

La Poligonul Târgu-Cărbuneşti au executat luni trageri peste 100 de jandarmi din Gorj, cu pistolul mitralieră de calibrul 7,62 mm, la care distanța maximă de zbor a glonțului este de 3.000 de metri. În urma producerii incidentului, tragerile planificate în acest poligon au fost sistate. Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN), care administrează poligonul, susțineau că Primăria Târgu-Cărbunești are obligația să anunțe cetățenii atunci când au loc trageri. „Punem afișe în momentul când sunt trageri. Sunt în stațiile de autobuz, în mai multe zone, și la Măceșu. Este un caz nefericit, care s-a întâmplat, am înțeles, în localitate. Așa ceva e clar că nu trebuie să se întâmple. Probabil că e o greșeală de organizare a lor, a jandarmilor. Omul acela nu a intrat în zona respectivă, am înțeles că era în sat. Atunci ce facem? Închidem satul? E singurul poligon autorizat din Gorj. E un caz nefericit. E clar că e o greșeală undeva. Sunt cazuri nefericite probabil, bănuiesc că porcul era acasă, nu era pe câmp. Cazuri care nu ne dorim să se întâmple. Se vor face cercetări să se vadă ce s-a întâmplat”, a declarat Cosmin Brujan, viceprimarul orașului Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 1,213

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste