(închide)

În atenția comercianților: termene limită pentru înlocuirea caselor de marcat fiscale

 

Deşi comercianţii mari şi mijlocii sunt obligaţi să aibă case de marcat electronice de la 1 septembrie, iar cei mici de la 1 noiembrie, vânzările importatorilor de astfel de echipamente nu au crescut semnificativ în ultimele două luni. Dacă aceştia nu se echipează cu case de marcat digitale până la 1 septembrie 2018 sau 1 noiembrie 2018, riscul pentru comercianţi este foarte mare, amenzile sunt uriaşe şi pot duce până la închiderea unităţilor de vânzare.

Ultra Plus System din municipiul Târgu Jiu comercializează soluții de gestiune complete pentru toate tipurile de magazine; soluții integrate cu soft de gestiune, scannere pentru coduri de bare cântare electronice cu transmisie de date și cu etichete. Tehnicienii Ultra Plus System pot configura Sisteme fiscale complete  pentru diverse tipuri de magazine. La Ultra Plus System, intocmirea și depunerea dosarului pentru fiscalizare sunt gratuite, precum și introducerea articolelor în casa de marcat.

Conform reglementărilor în vigoare, amenzile pentru nerespectarea calendarului înlocuirii caselor de marcat vor fi cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei. În plus, firmelor le vor fi confiscate sumele nejustificate și li se va suspenda activitatea până-și schimbă casele de marcat și achită amenzile. Totodată, OUG nr. 44/2018 prevede amânarea amenzilor de la 2.000 la 4.000 lei pentru vânzarea caselor de marcat cu jurnal tipărit după data de 31 iulie 2018. Și în acest caz, amânarea este de trei luni, adică până la 1 noiembrie 2018.

Autoritățile estimează că în jur de 800.000 de case de marcat trebuie înlocuite, 100.000 la firmele mari și mijlocii și 700.000 la firmele mici. „Important pentru ca activitatea dumneavoastră să se desfășoare în bune condiții este să faceți schimbarea casei de marcat din timp pentru a nu apărea întârzieri din cauza numărului mare de agenți economici care fac această modificare. Vă așteptăm așadar în această perioadă la Ultra Plus System în municipiul Târgu Jiu în Strada Siretului 5A sau la numărul de telefon 0353 404 040”, spun reprezentanții firmei Ultra Plus System.

Galerie foto



Vizualizări: 1,259

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste