(închide)

Încearcă să salveze cât mai multe vieți cu ajutorul tău! Vezi despre ce este vorba

 

Mai multi tineri dornici sa convinga cat mai multe persoane sa doneze sange au luat România la pas pentru a promova peste tot imporanța gestului! "Vrem ca fiecare cetățean să conștientizeze faptul că poate salva vieți doar donând sânge!", au transmis tinerii inimosi. Acum mai mult decât oricând este nevoie de oameni implicați civic!

"Suntem un Grup de 10 tineri care încercăm să salvăm mai multe vieți cu ajutorul tău.
Suntem voluntari la ANDCTR și promovăm donarea de sânge fizic: în orașul Craiova, online: peste tot în lume", spun tinerii. Astazi, oe parte dintre cei 10 craioveni au venit la Targu-Jiu, orașul unde sunt expuse capodoperele celui mai important sculptor al României - Constantin Brâncuși. "El a salvat omenirea prin artă, haideți noi să o salvăm donând sânge!", spune unul dintre activisti. 

Pentru cei care doresc să doneze la Targu Jiu, o puteți face la:
Centrul de Transfuzie Sanguina Targu Jiu
Str. 22 Decembrie 1989, nr. 28
Telefon: 0774-665-887

SĂ DONEZ ?

Dacă v-ați întrebat  vreodată acest lucru, iată cateva motive care s-ar putea sa vă convingă să o faceți daca până acum nu ați avut curaj. 

Donezi devii mai sănătos
Imediat după ce se donează sânge, organismul uman încearcă să refacă stocul de celule sanguine pierdute. Acest lucru determină producția de celule noi care nu fac decât să îmbunătățească starea de sănătate a donatorului. În aproximativ o ora se ajunge la volumul circulant pretransfuzional iar în 2 săptămâni se reface complet componenta celulară donată.

Donezi și arați mai bine
Este recomandat persoanelor supraponderale să doneze sânge. Donarea regulată de sânge ajută la scăderea în greutate și determină arderea a aproximativ 650 de calorii la o donare. Totuși nu trebuie să o considerăm ca o metodă de slăbit.

Donezi și ai analize gratuite
Fiecare donator trebuie sa completeze un chestionar, după care trece printr-un interviu și printr-un control medical ce implică o evaluare a stării curente de sănătate și un pachet standard de analize. Un exemplu sunt testele pentru boli infecțioase printre care: hepatita B și hepatita C, HIV, HTLV, sifilis. Toate acestea sunt gratuite.

Vizualizări: 302

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste