(închide)

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși are loc la Timișoara în perioada 31 august - 3 septembrie 2023

 

Cei aproximativ 500 de voluntari implicați în organizarea Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox (ITO), care se va desfășura la Timișoara în perioada 31 august - 3 septembrie 2023, au realizat ultimele pregătiri necesare pentru bunul mers al evenimentului.
Întâlnirile în cadrul cărora voluntarii au pus la punct ultimele detalii privind organizarea evenimentului s-au desfășurat la sediul ITO 2023, aflat în proximitatea Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei. Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a aflat în mijlocul tinerilor voluntari, cărora le-a vorbit despre importanța acestui eveniment de anvergură internațională și despre rolul lor în desfășurarea activi­tăților care îl compun.

Părintele Nichifor Tănase, consilier eparhial la Sectorul învăță­mânt și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoarei, a explicat că voluntarii sunt împărțiți în mai multe categorii, în funcție de sarcinile alocate: „Toți voluntarii au fost instruiți de-a lungul anului în mai multe sesiuni de formare susținute de specialiști în domeniu. Am realizat o întâlnire de lucru în această perioadă pentru că am intrat în linie dreaptă într-o dinamicitate fără precedent a întâlnirilor de până acum”.

Lectorul Oana Moșoiu, trainer al tinerilor voluntari, a subliniat că „accentul în activitatea de formare s-a pus pe situații practice, pe competențele de muncă în echipă, dinamica echipelor, situa­țiile de risc și prevenirea sau răspunsul la criză. La ITO 2023 sunt mai multe categorii de voluntari: avem voluntari tineri și studenți, preoți din parohiile din Timișoa­ra, profesori de religie și alte categorii de profesori care vin cu sprijinul inspectoratului, implicat la rândul său. Aceste categorii au profil diferit, urmează să facă lucruri diferite și, în același timp, există o coordonare între ele, pentru că activitățile sunt legate toate între ele. Este un eveniment care permite creșterea capacității locale de organizare de evenimente pentru tineri, ceea ce cred că este un mare câștig pentru Biserica noastră”.

Potrivit inspectorului eparhial Marius Ciulu, de la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucu­reș­tilor, voluntarii au trecut prin două module de formare. Toate activi­tățile ITO 2023 vor putea fi urmărite în timp real pe rețelele de socializare și pe site-ul dedicat evenimentului. Conținutul va fi asigurat de echipa de voluntari media, informează Agenția de știri BASILICA.

https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/ultimele-pregatiri-pentru-intalnirea-internationala-a-tinerilor-ortodocsi-182881.html

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste