Ion Călinoiu, Ioana Bușe și un consilier își pierd mandatele obținute pe 27 septembrie

 

Agenția Națională de Integritate a anunțat, luni, că a transmis judecătoriilor și tribunalelor din țară lista candidaților la alegerilor locale din 27 septembrie care au găsiți, definitiv, prin decizii ale instanțelor, în incompatibilitate sau conflict de interese, ceea ce înseamnă că, dacă au fost realeși în funcții, mandatele lor nu pot fi validate.

Printre cei nominalizaţi se află şi trei aleşi din Gorj: Ion Călinoiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, care a obţinut pe 27 septembrie un mandat de consilier judeţean; Ioana Bușe, fost primar al comunei Stoina aleasă consilier local PSD și consilierul local de la Rovinari Florian Dumitru Ungureanu.

Ion Călinoiu a fost declarat incompatibil de ANI după ce a deţinut, în același timp, și calitatea de expert în cadrul unui proiect derulat de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în urma căruia a încasat și o sumă mică de bani, dar pe care nu a declarat-o în declarația de avere.

Ioana Bușe a fost condamnată, în urmă cu doi ani, la o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare o cu suspendare pentru fapte de corupție și a primit interdicția de a ocupa funcții publice. Procurorii au formulat acuzații privind obținerea frauduloasă a unor subvenții APIA de către patronii unei firme din Craiova, care au arendat terenuri în localitate, în baza unor documente false pe care și-a trecut semnătura și primărița Ioana Bușe.

Florian Dumitru Ungureanu a fost declarat incompatibil de ANI în anul 2019, pentru că a ocupat simultan posturile de consilier juridic și consilier local al orașului Rovinari, situație interzisă de lege.

Vizualizări: 763

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste