(închide)

Liceul Tehnologic "Lorin Sălăgean" din Drobeta Turnu Severin, școală a viitorului!

 

In zilele noastre, unitatea de învățământ trebuie să fie pregătită să facă față unor cerințe tot mai complexe din partea societății contemporane și să își revendice locul în viața copiilor pe care îi educă, dar și în cadrul comunității. Cerințele beneficiarilor fac din unitatea de învățământ un cadru viu, un mediu în continuă schimbare.
Liceul Tehnologic ,,Lorin Sălăgean”din Drobeta-Turnu-Severin este o astfel de școală: o școală modernă, deschisă la schimbare, o școală europeană, o școală a viitorului, fiind distinsă de patru ori consecutiv cu Certificatul ,,Școală Europeană”. Prezentă în cadrul campaniei Comisiei Europene ,,Free to Speak, Safe to Learn”, ca model de bună-practică, școala oferă o educație de calitate pentru tineri, urmărind educarea acestora în vederea asumării unui rol activ în dezvoltarea economică și socială a comunității, educarea pentru cetățenie europeană, democrație, calitate, sănătate, protecția mediului, în vederea deschiderii spre comunicare, pentru voluntariat, pentru un stil de viață sănătos, dar și pentru dobândirea și dezvoltarea abilităților de viață.
Promovarea modelelor de bună-practică este o strategie eficientă de menținere a mediului competitiv dintr-o organizație. Liceul Tehnologic ,,Lorin Sălăgean” este un astfel de model și pentru că dascălii școlii au optat pentru o promovare continuă a activităților și pentru o permanentă îmbunătățire a calității la nivel instituțional. Proiectele pe care școala le-a inițiat, le-a coordonat sau la care a fost partener promovează valorile europene la care elevii și profesorii devin părtași, iar acestea vizează:
- educația pentru mediu, proiecte de tip service learning: Natura în oraș, Baterel și Lumea Non-E, Fenomene atmosferice și evoluția vremii pe glob, Ora Pământului, campania Let’s Get Green, parteneriatul Creează-ți mediul, 22 aprilie – Ziua Pământului; 5 iunie – Ziua Mondială a Mediului; participarea la concursul de eseuri cu tema Protecția mediului, concurs organizat de Shakespeare School; participarea la concursul mondial de eseuri TSL, participarea la concursul mondial de eseuri cu tema protecția mediului International Essay Contest for Young People – Goi Peace Foundation din Japonia.
-cetățenia activă - programul EdMundo – A Wolrd of Education, proiectele eTwinning, Ziua Europeană a Limbilor, Săptămâna educației globale.
-reducerea violenței – Ziua europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane, Tinerii și provocările lumii contemporane, campania națională „19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor și tinerilor”.
-reducerea abandonului școlar, voluntariat - activități specifice programului SNAC; activități inițiate de organizația Students Rebuild, proiectele We care about you!, ABC America and Europe, Connceting the Dots și ELPY.
-prevenirea și combaterea consumului de droguri - Acțiunea europeană în materie de droguri
-educație rutieră - Ziua europeană a siguranței rutiere, 25 martie – Ziua Poliției Române
-educația pentru timpul liber - Balul Bobocilor, Balul Absolvenților, Balul de Crăciun
-cultivarea identității naționale - Memoria Holocaustului, Marea Unire de la 1 Decembrie, Unirea Principatelor Române – 24 Ianuarie
- cultural-artistic - Halloween, Serbarea și Balul de Crăciun, Ziua poetului național Mihai Eminescu, St. Valentine, 1 și 8 Martie, Zilele francofoniei, St. Patrick
-educație ecologică și estetică – concursuri, proiecte și parteneriate locale
-activități sportive suplimentare – Cupa liceelor la forbal
- educația pentru sănătate – Sanitarii pricepuți, programul Interreg de conștientizare a situațiilor de urgență.

Elevii acestei unități de învățământ studiază într-un spațiu modern , cu săli de clasă, cabinete , ateliere dotate la standarde europene , sală de sport polivalentă, specializându-se în domeniul tehnic (mecanic, electric, industrie textilă), resurse naturale și protecția mediului , igiena și estetica corpului omenesc și vocațional (sport).
Pentru anul școlar 2020-2021, Liceul Tehnologic ,,Lorin Sălăgean” vine în sprijinul absolvenților clasei a VIII-a și a celor care vor să continue studiile la liceu (seral) cu o ofertă educațională adaptată cerințelor de pe piața muncii.


De ce absolvenții clasei a VIII-a ar alege Liceul Tehnologic ,,Lorin Sălăgean”?
 Pentru că Certificatul de calificare obținut la finalul studiilor este recunoscut in Uniunea Europeană
 Pentru că este cea mai modernă școală din județ , cu săli de clasă, cabinete și ateliere dotate la standarde europene
Pentru ca în internatul școlii cazarea este gratuită (clasa a IX-a)
Pentru că în școală se derulează Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE), inițiat de Ministerul Educației și Cercetării (pregătire gratuită pentru examene) și proiectul ,,Scoala de A(Z)I”, finanțat pentru implementarea educației cu ajutorul tehnologiei (realitate virtuală și realitate augmentată)

Galerie foto





Vizualizări: 1,751

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste