(închide)

Medic chirurg de la SJU Târgu-Jiu, reținut pentru luare de mită. 71 mii lei au fost găsiți în cabinetul său, la percheziții

 

Medicul chirurg Gheorghe Neaţă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost reținut astăzi, după ce a fost audiat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Acuzaţiile care i se aduc vizează comiterea unor infracţiuni de corupţie, printre care cea de luare de mită. Chirurgul nu pretindea o anumită sumă de bani pacienților săi și rudelor acestora, dar, spun procurorii că se „supăra” dacă nu primea mulți bani. 

În această dimineaţă a avut loc o percheziție la Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, acolo unde medicul îşi desfăşoară activitatea. Gheorghe Neaţă a fost, o perioadă, director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, şi consilier judeţean din partea PSD (2016-2020), dar și membru în Consiliul de Administrație al SJU Târgu-Jiu. „Procurorii Parchetului Județean Gorj au decis reținerea pentru 24 de ore a unui medic din cadrul SJU Târgu-Jiu. Până în prezent s-au probat în cauză 13 infracțiuni de luare de mită. Au existat patru denunțători care au conturat faptul că acest medic condiționează actul medical pretinzând și primind sume de bani. S-a stabilit că este real ceea ce s-a semnalat și în perioada 6-16.06.2021 din administrarea parțială a probatoriului a rezultat că medicul a primit sume de bani și diferite bunuri de la un număr de 9 persoane. Urmează ca în perioadă următoare să fie evaluat materialul probatoriu. (...) Astăzi s-a efectuat o percheziție la cabinetul său medical de la SJU. Cu ocazia acestei percheziții a fost identificată în cabinet suma de peste 71 mii lei, aflați într-un dulap de lemn. 52.200 RON și restul în valută, 3400 euro și 350 lire sterline. Băuturi alcoolice, cafea, parfumuri au mai fost găsite în cabinetul dumnealui. Au fost probate 13 infracțiuni de luare de mită. Operează prezumția de nevinovăție. Ancheta s-a desfășurat de procurori cu sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj și DGA Serviciul tehnic, structura centrală din București (...) Nu pretindea sume fixe, însă era nemulțumit dacă sumele erau prea mici”, a  transmis prim procurorul Cristina Ciobanu de la Parchetul Județean Gorj. 

Galerie foto


Vizualizări: 8,487

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste