(închide)

Mesajul medicului Rodica Dîrnu după acuzațiile că a fugit din spital

 

Unul dintre cei trei medici infectați cu coronavirus, care sunt cercetați penal pentru că au fugit din spitalul din Târgu Jiu, a declarat, pentru Digi24, că totul este o înscenare. Medicul Rodica Dîrnu neagă toată întâmplarea, afirmând că totul este o invenție. „Sunt numai invenții, da? Suntem în spital și facem tratament. Am fost în spital și sunt în spital”, a declarat medicul Dîrnu. Cele trei doctorițe infectate cu coronavirus, care au plecat din Spitalul Județean Târgu-Jiu, s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Erau internate de câteva zile la secția de Boli Infecțioase și au plecat fără să anunțe medicii care le tratau-sau cel puțin așa susțin anchetatorii. Conducerea spitalului a demarat o anchetă care va începe luni, după cum a anunțat managerul Dumitru Vienescu. 

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/unul-dintre-medicii-infectati-care-au-dosar-penal-pentru-ca-au-fugit-din-spitalul-din-targu-jiu-spune-ca-totul-este-o-inscenare-1393956

Colegii și cunoscuții le iau apărarea

Un cadru universitar de la UCB Târgu-Jiu a postat un mesaj de susținere pe facebook: „Nu vreau sa supar pe nimeni! Dar..... momentul in care un membru al familiei tale, cu probleme cardiace care nu pot fi controlate, se afla intr-o interventie chirurgicala si tu esti distrus de durere ..... auzi o voce de medic anestezist care iti spune: “totul va fi bine”..... nu mai ai cuvinte! Toti, dar absolut toti, gresim! Gresim de multe ori! Dar, exista iertarea, iubirea, credinta! Te admir si te respect, Rodica! Esti prietena mea si sunt alaturi de tine! Sanatate iti doresc pentru a merge mai departe si sa stai, acolo, la capul pacietului..... si sa spui, din nou, “totul va fi bine!”.  Și Elena Vlad, medic pneumolog care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, le-a luat apărarea colegelor sale printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook: „Ruşine societate pentru modul in care îţi tratezi doctorii. Nişte doctoriţe au «îndrăznit» să plece acasă infectate cu COVID-19, poate să se spele, poate să se odihnească mai bine! Pe cine au pus în pericol?! Erau acasă la ele. Ştiţi care sunt condiţiile în care am fost cazate noi aici: salonul are igrasie, are un geam mic de 30/70 cm, ușa nu se închide, nebulizare nu s-a făcut de luni de când sunt eu aici. Nimeni nu a făcut niciun favor unor doctori infectaţi la datorie! De acum încolo cred că în prima linie trebuie să fie cei care alergau aseară după doctoriţe şi le numesc infractoare!! DSP, conducerea spitalului prezentă în miezul nopţii, dar niciodată prezentă să vadă condiţii de muncă a medicului, condiţiile de spitalizare a lor. Colegiul Medicilor Gorj trebuie sa reacţioneze!!!!“.

Vizualizări: 4,292

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste