(închide)

Mihai Bratu, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică din Bulgaria!

 

Cei opt elevi români participanți la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2023, care a avut loc  la Bansko, în Bulgaria, au obținut  o medalie de aur, trei de argint, două de bronz și două mențiuni speciale. Mihai Bratu, absolventul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu a obținut medalie de argint, un rezultat foarte bun. Mihai Alexandru Bratu (aur în 2021, aur în 2022 și argint în 2023) și-a reconfirmă statutul de cel mai bun participant român din toate timpurile.

Competiția a avut loc între 21 și 28 iulie, urmând ca pe 29 iulie echipajele să revină în țară. 52 de echipe din peste 35 de țări au participat la concurs, potrivit datelor de la organizatori. Conducerea unității de învățământ transmite felicitări extraordinarului elev târgujian, despre care are doar cuvinte de laudă. „Ca profesor, am învățat de la Mihai o lecție extraordinar de importantă: este esențial să muncești, să îți forțezi limitele, să fii mereu între cei mai buni. Munca alături de elevii noștri și susținerea necondiționată a acestora este cea mai importantă misiune a unu profesor. Din toamnă, după ce a susținut un examen foarte dificil, Mihai va studia informatica la niversitatea Tehnică din Delft. Calitățile intelectuale excepționale, profilul moral și asumarea tuturor responsabilităților, sunt trăsături definitorii de caracter ale elevului  Mihai-Alexandru Bratu”, a spus profesorul Cristina Goanță, directorul Colegiului național Tudor Vladimirescu din municipiul Târgu-Jiu. Doamna Goanță a fost profesorul coordonator al lui Mihai. 

Un elev excepțional!

Mihai Bratu este unul dintre cei mai buni elevi din județul Gorj, având rezultate excelente la olimpiadele școlare la care a participat, rezultate greu de egalat. Absolvent al Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, clasa a XII-a A, profilul real, specializarea matematică-informatică, intensiv informatică, promoția 2023 a obținut media 10 la bacalaureat. Anul acesta a reușit să se califice la trei etape naționale ale olimpiadelor școlare: lingvistică, geografie și informatică.

Profesorul Cristina Goanță, directorul CNTV, spune despre Mihai că a reușit mereu să se autodepășească, mereu s-a implicat în activitățile școlare, dar și în cele extrașcolare, cu aceeași pasiune și dăruire.  „Mihai a fost elev al colegiului din clasa a IX-a, reușind în anii de școală să se autodepășească în mod constant. (...) Pe Mihai l-am cunoscut încă de când era elev de gimnaziu, în timpul olimpiadelor școlare la care a reușit să participe la etape naționale la disciplinele lingvistică, fizică sau geografie. În liceu a participat la olimpiade și concursuri din domenii diverse: lingvistică, informatică, științe, geografie, limbi străine, reușind să îmbine pasiunea, talentul și munca. A absolvit gimnaziul cu media 10, iar la liceu a absolvit cu media generală 10 și media 10 la Examenul Național de Bacalaureat. Experienţa acumulată prin participarea la concursuri și olimpiade este definitorie pentru personalitatea elevului meu, Mihai fiind mereu cel mai bun sau unul dintre cei mai buni participanți, atât la nivel național, cât și la nivel internațional”, a transmis profesorul Goanță. 

Iată rezultatele obținute în ultimii ani de Mihai Bratu:

-    2021, Medalia de AUR la Olimpiada Internațională de Lingvistică
-    2021, Medalia de Bronz la Asia Pacific Linguistics Olympiad
-    2021, Medalia de Bronz la Olimpiada Națională de Informatică
-    2022, Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică
-    2022 , Medalie de Argint  la Asia Pacific Linguistics Olympiad
-    2022, Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Geografie
-    2022, Premiul II, Olimpiada Națională de Lingvistică
-    2022, Premiu Special la Olimpiada Națională de Geografie
-    2023, Mențiune ME, Olimpiada Națională de Lingvistică, calificare la Olimpiada Internațională Asia Pacific
-    2023 , Medalie de Argint  la Asia Pacific Linguistics Olympiad
-    2023, Medalie de Aur la Olimpiada Europeană de Geografie 2023 
-    2023, Premiul II- Prezentare postere, alături de Echipa României, la Olimpiada Europeană de Geografie 2023  
-    2023, Medalie de Argint  la Olimpiada Internațională de Lingvistică

A dat mereu dovadă de receptivitate, extrem de inteligent și ambițios, Mihai este un exemplu pentru toți adolescenții. „De la începutul clasei a IX-a a reuşit să se acomodeze cu viaţa de licean, cu profesorii şi colegii. A dat dovadă de receptivitate privind însuşirea tuturor problemelor şi acumularea de cunoştinţe necesare desfăşurării activităţii viitoare. Ca dovadă a recunoașterii calităților sale organizatorice și a celor colegiale, Mihai a fost ales de colegii săi ca reprezentatul lor în Consiliul de Administrație. Este Ambasador Junior al Parlamentului European și a câștigat alături de colegii săi competiția națională a Școlilor Ambasador, fiind invitat alături de echipa CNTV la Strasbourg, în octombrie 2022. Extraordinar de inteligent, ambițios, cu o putere de muncă supraomenească, Mihai nu își neglijează niciodată îndatoririle. Calitățile intelectuale excepționale, profilul moral și asumarea tuturor responsabilităților, sunt trăsături definitorii de caracter ale elevului  Mihai-Alexandru Bratu”, a spus directorul Cristina Goanță.

Cel mai bun participant al României din toate timpurile

Anul trecut,  Mihai Bratu a fost declarat cel mai bun particiant al României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică și a câştigat medalia de aur. „Odată cu obținerea acestor rezultate, Vlad Ștefan Oros (argint în 2022, aur în 2023) se alătură listei celor mai titrați participanți, listă din care face parte și Mihai Alexandru Bratu (aur în 2021, aur în 2022 și argint în 2023), care își reconfirmă statutul de cel mai bun participant român din toate timpurile. Echipele României au fost însoțite de Valentina Cojocaru (asistent universitar doctor la Facultatea de Litere, Universitatea din București; cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, București), Roxana Magdalena Preda (asist. univ. dr., Facultatea de Litere, Universitatea din București) și Paul Helmer (cadru didactic asociat la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca).
  La etapa din acest an au participat 204 elevi din 38 de tări. În ceea ce priveşte desfăşurarea concursului, au existat două probe: una individuală (care a durat 6 ore şi a presupus rezolvarea a 5 subiecte) şi alta pe echipe (care a durat 4 ore şi a presupus rezolvarea unui subiect)”, a transmis Ministerul Educației.

Detalii despre competiția de anul acesta pe  https://www.edupedu.ro

Galerie foto


Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste