(închide)

Mihai Weber: Dacă nu găsim soluții până în aprilie, CE Oltenia intră în INSOLVENȚĂ

 

Mihai Weber, președnte executiv al PSD Gorj și deputat, a declarat la Radio Infinit că, dacă, până în aprilie, guvernul nu găsește bani pentru certificatele de CO2, Complexul Energetic Oltenia intră în INSOLVENȚĂ. ”Dacă nu găsim o soluție până în aprilie, continuarea activității va fi imposibilă, societatea va intra în insolvență” spune președintele executiv al PSD Gorj, într-un interviu pentru Radio Infinit.

Weber a afirmat că se fac anumite demersuri la Guvern care să prevină o astfel de situație. Acesta a adus în discuție un memorandum care propune o schemă de sprijin pentru CEO. „Memorandum: Autoritatea Națională de Reglementare în Energie să pună la dispoziție diferența de certificate CO2 pe care CEO nu le poate achiziționa. CEO este companie monocombustibil. (...) o parte din vină o are politica europeană care impune, din 2013, ca la fiecare megawatt produs, CE Oltenia să cumpere un certificat de carbon”, a declarat Mihai Weber.

Sursa și declarațiile complete ale lui Weber aici: http://www.radioinfinit.ro/2018/07/19/%C8%99oc-mihai-weber-daca-nu-gasim-solu%C8%9Bii-pana-in-aprilie-ce-oltenia-intra-in-insolven%C8%9Ba/

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste