Ministrul Cîțu despre restructurarea CEO: „Compania nu va avea soarta multor altora din România, care au sfârşit tragic!”

 

Ministrul Florin Cîțu a fost prezent la Târgu-Jiu pentru o discuție cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia, dar și pentru a susține echipa PNL Gorj la alegerile locale. „Am început cu o vizită de lucru la CEO. Rolul meu a fost să văd cum stau lucrurile cu planul de restructurare. Știți că ajutorul de salvare a fost aprobat anul trecut de Ministerul Finanţelor Publice. Trebuie să ne asigurăm că Complexul Energetic Oltenia nu va avea soarta multor altor companii din România, care au sfârşit tragic pentru că au avut un management prost. Mă asigur că sursele de finanţare sunt sustenabile, că planul de restructurare este unul fiabil şi astăzi, după această vizită, pot spune că da, ne îndreptăm în direcţia bună. Vin din Vâlcea, acolo unde s-a pierdut o companie de stat Oltchim. Veți vedea că lucrurile se îndreaptă în direcția bună”, a spus ministrul Finanțelor la Târgu-Jiu.

În opinia sa, planul de restructurare al CEO este viabil. În prezent, CEO mai are aproximativ 12.000 de angajați. „Acest plan de restructurare este acum în dezbatere la Comisia Europeană, pentru aprobare. (...) Sunt anumite costuri care sunt suportate de CEO, anumite costuri care sunt suportate de stat, deci este o combinație de factori. Este un plan pe 5 ani de zile, iar discuția a fost doar despre acest plan de restructurare, bineînțeles, și în jurul modernizării, căci este nevoie de modernizare dacă vrem să facem din această companie una profitabilă și de rolul acestei companii în producția de energie în contextul economic din România, sunt în competiție cu alți producători de energie.  (...) Comisia Europeană vrea să se asigure că nu aruncăm resurse și nu facem ceea ce s-a întâmplat în alți ani. Este un plan bun, care poate fi dus la îndeplinire și care va avea rezultatele dorite, la final-de a fi o companie profitabilă-acesta este scopul și direcția și vă spun că în trecut nu s-a vrut, căci se puteau salva mult mai multe companii. 2025-este anul final, dar cred că va fi profitabilă mai devreme”, a mai spus ministrul Cîțu.

Vizualizări: 1,059

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste