(închide)

Motreanca Antonia Mălina Latu și târgujianul Alexandru Trifu-Urzică, calificați la etapa națională a olimpiadei „Lectura ca abilitate de viață”

 

La olimpiada Lectura ca abilitate de viață - etapa județeană, elevele de la Colegiul Național „George Coșbuc”  din municipiul Motru au obținut rezultate foarte bune! Astfel, olimpica Antonia Mălina Latu s-a clasat pe locul I la nivelul 4 (clasele a XI-a - a XII-a), și s-a calificat la etapa națională, iar eleva Denisa Codiță a obținut al șaselea punctaj în ierarhia județeană, între 200 de participanți la nivelul 3 - clasele a IX-a - a X-a! Și elevul Alexandru Trifu-Urzică de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu s-a  calificat la nivelul 3 al acestei competiții naționale foarte importante.

Mălina Latu a participat an de an la această competiție și a obținut mereu rezultate foarte bune. De fiecare dată, subiectele de la această olimpiadă au încântat-o pe olimpică. „Pentru mine, subiectele au fost o savoare. Un excurs în realismul magic al lui Marquez, în vertijul contemplației și în fascinația combustiilor afective, mai apoi în scenariile beckettiene care ne configurează contemporaneitatea, descumpănindu-ne sau incitând la revoltă, și, în final, în realitatea pe care generația mea o trăiește în materie de informare și de verificare a informației (o realitate paradoxală deseori). Bucuria interpretării și confirmarea faptului că lumea, în totalitatea meandrelor, a suburbiilor, a banalităților și a înălțimilor sale, se citește, sunt stări și credințe pe care nu mi-aș dori să le pierd. Lumea se citește și în genere e o nebunie să o citești cu mintea ta. Mă bucură soiurile astea de sminteală”, a spus olimpica Antonia Mălina Latu din municipiul Motru.

Eleva a fost felicitată de profesorii săi de la CNGC Motru, de profesoara Rodica Păuna, care îi este mereu aproape,  dar și de Elena Roată, unul dintre cei mai buni dascăli ai Gorjului. „Felicitari,Antonia! Bucuriile spiritului sunt mereu cele pe care le provoci prin Cuvant!Cred ca nu ai putea trai in afara Lui!”.

Vizualizări: 5,087

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste