(închide)

O femeie din Gorj, condamnată la zece ani de închisoare, reușește de 8 ani să fenteze pușcăria!

 

Ion Tincuța, din Rovinari, a fost condamnată, în toamna anului 2009, la o pedeapsă de zece ani de închisoare, pentru trafic de persoane, prostituție și proxenetism, însă a reușit să scape de executarea pedepsei pentru că rămâne mereu gravidă, iar legea îi acordă o amânare de câte un an de zile. Femeia a procedat în acest fel de șase ori. De fiecare dată când trebuia să meargă la închisoare, gorjeanca depunea cerere de întrerupere a executării pedepsei pe motiv că era însărcinată. În curând, va naște al șaptelea copil!

Rovinăreanca Tincuța Ion a prezentat, şi de această dată, o serie de acte medicale, din care reiese că este însărcinată. Instanța a admis cererea femeii și a aprobat pentru a șaptea oară amânarea executării pedepsei. Anul trecut, Tincuța a beneficiat de amânarea pedespei cu închisoarea pentru că urma să nască. Potrivit deciziei Tribunalului Gorj, Tincuța ar trebui să se întoarcă la închisoare pe 24 august 2019. Surpriză! Nici de data aceasta, femeia acuzată de proxenetism nu se va întoarce după gratii, căci este gravidă. „Dispune întreruperea executării pedespei de 10 ani închisoare aplicată petentei condamnată prin sentință penală nr 275/29.10.2009 până la încetarea stării de graviditate”, se spune în decizia instanței Tribunalului Gorj din data de 1 august 2019.
Mandatul de încarcerare a fost pus în aplicare în 2011, la doi ani de la sentință. La scurt timp, instanța a decis încetarea pedepsei, deoarece Tincuța era însărcinată. A stat acasă cu bebelușul până în 2012, septembrie. Cu doar câreva zile înainte de termenul la care trebuia să revină după gratii, rovinăreanca descurcăreață a anunțat judecătorii că este din nou gravidă! Și așa a tot ținut-o următorii ani, asfel că în prezent va aduce pe lume pe cel de al șaptelea copil. Înainte de condmanare, Tincuța Ion avea o singură fiică, care acum este de mult majoră.

Galerie foto


Vizualizări: 3,504

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste