(închide)

O târgujiancă, prima pacientă din România care a beneficiat de o intervenție chirurgicală în premieră națională

 

O intervenție chirurgicală în premieră națională a fost realizată de o echipă de medici la Spitalul Județean de Urgență Pitești: o operație de extirpare a glandei tiroide prin gură, efectuată laparoscopic. Una dintre pacientele care au avut încredere în medicii de la Pitești este o femeie din Târgu-Jiu, pacienta doctorului endocrinolog Andreea Purec Popescu, șefa Secției Endocrinologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. 

Andreea Purec-Popescu, medic specialist endocrinologie-șef al Secției Endocrinologie din cadrul SJU Târgu-Jiu, este medicul curant al pacientei (41 ani n.red.) din municipiul Târgu-Jiu, care a monitorizat-o (diagnostic: gușă polinodurală) mai mulți ani, în serviciul Endocrinologie. „Este în evidența noastră de aproape 2 ani și am trimis-o către intervenția chirurgicală, la domnul dr Sandu. Dumnealui a stabilit procedura, locația-ca unitate spitalicească. Mă bucur că dumneaei a fost prima pacientă care a putut beneficia de această intervenție și îi doresc multă sănătate!”, a spus dr. Andreea Purec Popescu. 

Două astfel de operații, care au presupus extirparea glandei tiroide prin cavitatea bucală, laparoscopic, fără incizii la nivel cervical, au fost efectuate pentru prima dată în țara noastră, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

„Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) a marcat o nouă premieră medicală, de această dată, la nivel național. Două paciente, din Târgu Jiu și Târgoviște, cu probleme ale glandei tiroide, au fost cele care au beneficiat de intervenții laparoscopice complexe și cu rezultate remarcabile. Echipa medicală care a intervenit a fost formată din dr. Olariu Dan, coordonatorul Blocului Operator al SJUP, dr. Sandu Ionuț, chirurg endocrinolog, și dr. Bidivenciu Daniel, chirurg specialist, anestezia fiind asigurată dr. Galbenu Luminița. Specialiștii s-au întâlnit în data de 9 octombrie 2022, în Sala 3 a Blocului Operator din cadrul SJUP. Aproximativ 4 ore au durat operațiile laparoscopice salvatoare, de care au beneficiat cele două paciente. În ambele cazuri intervențiile au fost reușite, evoluția a fost favorabilă, fără complicații postoperator. Cele două paciente, în vârstă de 41, respectiv 31 de ani, au avut încredere în specialiștii noștri și nu au greșit. Rezultatele au fost cele scontate, acestea fiind externate după 24 de ore” a transmis purtător de cuvânt, al SJU Piteşti, Cristina Cazacu.

https://curier.ro/2022/10/12/interventie-in-premiera-nationala-la-spitalul-judetean-pitesti/

Vizualizări: 1,898

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste