(închide)

START LA MIȘCARE pentru tinerii din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu și voluntarii Asociației Association „Colour your dreams”

 

În perioada 7-9 octombrie 2022, s-a desfășurat în stațiunea Rânca activitatea
principală a proiectului START LA MIȘCARE, proiect al Asociaţiei Umanitare Iunona, finanțat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu.
Acesta a vizat încurajarea mișcării, responsabilizarea tinerilor cu dizabilități în ceea ce
privește starea de sănătate, dezvoltarea trăsăturilor pozitive de caracter, prin organizarea de activități și acțiuni sportiv-recreative. Activitatea a reprezentat un demers educativ ce a urmărit stimularea interesului pentru sport şi mișcare în cazul tinerilor cu dizabilități, aflați în plasament, alături de tineri voluntari din comunitate. Astfel, 15 tineri, elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu, au desfășurat timp de trei zile activități recreativsportive într-un mediu nonformal, împreună cu 10 tineri tipici, voluntari ai Asociației Association „Colour your dreams”, de asemenea parteneră în proiect.
Au fost trei zile cu drumeții pe cărări de munte, jocuri sportive în aer liber, trasee
aplicative la Parc Aventura, activități de brainstorming pe tema „Un corp sănătos, o viață sănătoasă”, activități artistice. Bucuria, care a luminat chipurile tinerilor participanți în cele trei zile, a constituit feedbackul cel mai valoros pentru inițiatorii proiectului.

Galerie foto



Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste