(închide)

Olimpic la matematică și admis la o prestigioasă facultate din Paris, un elev din Gorj cere ajutor pentru a putea participa la cursuri

 

Gorjeanul Tudor Păișanu, originar din comuna Brănești, a fost olimpic internațional la matematică și a câștigat aur la aproape toate competițiile la care a participat. În vara acestui an, Tudor a fost admis la Universitatea Politehnica din Paris, acolo unde va avea ocazia să studieze matematica. Ca să poată urma studiile acestei prestigioase facultăți, Tudor va avea nevoie de sprijin financiar, căci, din păcate, familia studentului nu dispune de banii necesari pentru a îl susține pe tânăr să studieze în Paris, scriu Știrile PROTV.

Părinții lui Tudor sunt oameni harnici, dedicați copilului lor și își  doresc foarte mult să îl ajute, să vadă că Tudor își urmează visul de a studia în Franța. Ca să îl ajute, cei din familia Păișanu au vândut vitele din gospodărie și utilajele agricole, dar tot nu pot face față cheltuielilor decât pentru câteva luni. 

Iată ce spune Tudor Păișanu, student, pentru ProTV: „Din păcate, familia mea are o situație materială destul de precară și o să fie nevoie de ajutor pentru a susține facultatea. E vorba de 13.000 de euro pe an pentru living și alte 12.000 pentru școlarizare. Pe parcursul celor trei ani costurile vor trece de 70.000 de euro. Trebuie să găsim de undeva acești bani pentru că eu nu am o altă alternativă. Matematica e drumul pe care mi l-am ales în viață și vreau să merg pe el până la final. De mic am vrut să fac cercetare în domeniul matematicii. E dificil să ajungi la un astfel de nivel, dar eu am o ambiție puternică și dorință de muncă și cred că voi reuși în cele din urmă”.

 O fundație din București a decis să se implice într-o campanie de ajutorare a studentului gorjean. „Da! Totul este posibil” este alături de Tudor Păișanu, pe pagina de Facebook a tânărului fiind oferite detalii pentru cei care sunt interesați să îl ajute.

„Triplu medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Matematică, Tudor Păișanu a fost admis în cadrul prestigioasei universități École Polytechnique (Paris). Doar 120 de studenți au reușit admiterea, din cei aprox. 1.200 de aplicanți. Urmarea cursurilor acestei instituții implică un efort financiar considerabil pentru familia lui modestă. Părinții lui Tudor sunt agricultori, iar veniturile lor nu pot acoperi costurile implicate. Pe 1 septembrie, Tudor trebuie să se prezinte la deschiderea anului universitar.
SUSȚINE UN MATEMATICIAN EMINENT! card: https://tinyurl.com/TUDOR-PAISANU cont: RO36BTRLRONCRT0386479601 cu mențiunea: TUDOR PĂIȘANU”, se arată pe pagina de socializare a tânărului gorjean.

DEtalii pe https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/olimpic-la-matematica-si-admis-la-o-prestigioasa-facultate-din-paris-un-elev-cere-ajutor-pentru-a-putea-participa-la-cursuri.html

Vizualizări: 2,116

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste