(închide)

Olimpicul Mihai Bratu, felicitat de ministrul Educației

 

Olimpicii României au revenit acasă și au fost așteptați pe Aeroportul otopeni de o delegație condusă de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Ministrul a transmis felicitările sale olimpicilor.

Ministrul Cîmpeanu i-a aşteptat la aeroport pe elevii medaliaţi şi ulterior a transmis un mesaj. "Mihai Alexandru Bratu și Vlad Ștefan Oros, doi dubli campioni mondiali în anul 2022!  Vlad Stefan Oros poate deveni triplu campion mondial în acest an - succes Vlad, peste 2 săptămâni, la Olimpiada Internațională de Astronomie! Felicitări, încă o dată, Mihai, Vlad, Nicoleta și Rareș, pentru rezultatele obținute în numele României la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022! Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Geografie, unde România a obținut locul 3 mondial. Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Fizica, unde România a obținut locul 2 mondial, după China și înaintea SUA. Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, București – Medalie de Bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Rareș Polenciuc de la Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman - component al lotului României la Olimpiada Internațională de Lingvistică.

Felicitări părinților și profesorilor din Colegiile “Tudor Vladimirescu” din Târgul Jiu, “Grigore Moisil” din Timișoara, “Sfântul Sava” din București și “Roman Vodă“ din Roman!!!

Felicitări profesorilor coordonatori/Team Leaderi, Valentina Cojocaru de la Universitatea București și Paul Helmer de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca - fost component al lotului României la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2016!!!

Mulțumiri pentru importantul sprijin acordat echipei României de Roxana Preda - Universitatea din București și Vlad Neacșu - fost component al lotului României și actual Team Leader al echipei din Hong Kong! În ordinea punctajelor totale obținute, echipa României s-a clasat pe locul 3, din 47 echipe participante. Locul întâi a fost ocupat de echipa SUA", a transmis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației pe pagina sa de socializare.

Galerie foto


Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste