(închide)

Olt: 590 de porci din comuna Rusăneşti, eliminaţi de DSVSA

 

 590 de porci au fost eliminaţi în comuna Rusăneşti de către echipele Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt. Medicii verifica gospodăriile în care proprietarii nu au fost găsiţi acasă în zilele precedente, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Trei focare de pestă porcină africană au fost înregistrate în a doua parte a lunii noiembrie în comuna Rusăneşti, autorităţile luând hotărârea să elimine toţi porcii din localitate. Potrivit unui comunicat al DSVSA Olt, remis marţi AGERPRES, începând din 23 noiembrie, când a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană la Rusăneşti, până luni, 3 decembrie, au fost eliminaţi 590 de porci, de la care au fost prelevate probe, iar carcasele au fost ecarisate.

Toţi proprietarii exploataţiilor din care DSVSA a eliminat porcii vor fi despăgubiţi, până în prezent fiind întocmite 115 dosare de despăgubire. Au fost finalizate 29 de astfel de dosare, cu o valoare totală a despăgubirilor de 63.830 de lei. Celelalte 86 de dosare sunt în curs de soluţionare.

DSVSA Olt informează că primele plăţi pentru despăgubire vor fi făcute spre finalul acestei săptămâni.

Sunt sub supraveghere sanitar veterinară localităţile Băbiciu, Scărişoara, Tia Mare şi Cilieni, unde sunt în vigoare restricţii de mişcare a animalelor şi a unor materiale susceptibile de a fi contaminate (carcasele, furajele, gunoiul de grajd etc.). În aceste localităţi sunt instalate dezinfectoare şi filtre rutiere.

Sursa: AGERPRES

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste