(închide)

Papa Francisc a vorbit despre cele „patru păcate al jurnalismului“

 

Papa Francisc a vorbit sâmbătă despre cele ”patru păcate ale jurnalismului”, la înmânarea unui premiu jurnalistic, la Vatican. În opinia marelui pontif, acestea sunt: dezinformarea (și informaţiile false, fake news), calomnia, defăimarea și dragostea de scandal.

”Dezinformarea este primul dintre păcate, să le zicem erori ale jurnalismului”, a declarat el la o audienţă, la Vatican, la înmânarea unui premiu jurnalistic, în prezenţa unor jurnalişti italieni.

 ”Dezinformarea este unul dintre păcatele jurnalismului, care sunt patru: dezinformarea, atunci când un jurnalist nu informează sau informează rău, calomnia, defăimarea, care este diferită de calomnie, dar distruge, iar al patrulea este (…) dragostea de scandal”, a declarat Papa Francisc, citat într-un comunicat de către Vatican.

”De exemplu, manipulările celor care răspândesc cu interes fake news pentru a orienta opinia publică mă îngrijorează”, a declarat el. 

Francisc îndeamnă la un ”efort de responsabilitate” în ”conjunctura dramatică pe care traversează Europa prin continuarea războiului din Ucraina”.

”Speranţa mea este să facem loc vocilor păcii, celor care se angajează să pună capăt acestui conflict, dar şi atâtor altora”, a subliniat el.

Papa Francisc, în vârstă de 80 de ani, un comunicator talentat, care urmează să efectueze săptămâna viitoare o vizită în Mongolia, a acordat de la începutul pontificatului numeroase interviuri.

Vizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste