Părinți, preșcolari și cadre didactice, cu toții, "Împreună pentru copii!"

 

Sub frumosul îndemn ,,Împreună pentru copii”, părinti, preșcolari, cadre didactice și directorul unității de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.7, structură a Grădiniței cu Program Prelungit ,,Vis de Copil” Tg-Jiu,  au intreprins o actiune de voluntariat pentru infrumusețarea spațiului de joaca din curtea unității. Incarcați cu flori, vopsea, pensule și multă voie bună, au lucrat cu și pentru copii. Pentru buna desfășurare  a acestei acțiuni și-a adus aportul și Primăria Tg-Jiu care ne-a sprijinit în curățarea și igienizarea spațiului, precum și toaletarea copacilor.  

Grădiniţa este un important mediu de socializare, îi ajută pe copii să interacţioneze cu alţi copii, dar şi cu adulţii şi le oferă acestora un mediu primitor. De asemenea, grădiniţa sprijină copilul în interacţiunea cu mediul și este leagănul creşterii şi devenirii copiilor ca viitori adulţi responsabili de menirea lor în folosul întregii comunităţi, motiv pentru care cel mai important parteneriat care este necesar a fi implementat este cel dintre grădiniţă şi familie. 

Implicarea părinților este esențială în vederea asigurării succesului copiilor în procesul educational, dar și a vieții grădiniței. Părinții sunt parte integrată din comunitatea grădiniței prin oferirea de voluntariat, participarea la evenimentele organizate, participarea activă în procesul educațional și, în mod deosebit, prin susținerea dezvoltării naturale a copiilor proprii.

Activităţile desfăşurate în parteneriat cu părinţii sunt modalităţi propice pentru atingerea unor obiective comune în ceea ce priveşte educaţia preşcolarilor, la acestea adaugându- se plăcerea de a fi alături de colegi, activităţile desfăşurându-se într-o atmosferă de voie bună, având, pe lângă valoarea social–educativă şi un efect reconfortant.

,,Un copil este ca o sămânță de floare…Cât de frumos va creşte, cât de frumos va rodi, depinde de grădinarul care o va îngriji, de ce pământ şi de câtă lumină şi apă are, de cât e de ferită de frig, de furtună şi de soare prea tare. E atât de plăpândă… Cum ai putea s-o rupi ori să o calci în picioare, când e tot ce va mai rămâne în urma ta?” a spus Irina Petrea

Autor articol: Profesor Ana-Letiția Chivulescu, Director Grădinița cu P.P. ,, Vis de Copil”

Galerie foto





Vizualizări: 640

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste