(închide)

Percheziții în Olt și București. Prejudiciul, 6 milioane lei

 

În această dimineață, ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliției Române au efectuat 4 percheziţii, pe raza municipiului București și a judeţelor Olt și Ilfov, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din investigațiile efectuate în caz a reieșit că, în perioada 2011-2018, o angajată a unei firme ar fi sustras, în mod repetat, sume mari de bani din patrimoniul societăţii, inducând în eroare pe administratorul firmei, cu privire la existenţa unor plăţi restante către bugetul de stat.

Totodată, ar fi efectuat plăţi în conturi pe care le-ar fi prezentat ca fiind ale unor executori judecătorești, în realitate fiind transferați bani către membrii familiei sale.

De asemenea, ar fi sustras bani din conturile societăţii (din casierie) și ar fi efectuat plăţi supraevaluate pentru serviciile de transport efectuate de o societate comercială, ar fi ridicat bani, sub forma avansurilor spre decontare și ar fi efectuat alte plăţi din contul societăţii pentru stingerea unor datorii personale, înregistrate la societăți de recuperări creanțe. Prejudiciul stabilit până în prezent se ridică la 6.000.000 de lei. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

 Protest inedit

Protestul început de un om de afaceri din Suceava, care a construit pe propria cheltuială un metru de autostradă, se extinde la nivel naţional. Pe lângă oamenii de afaceri care au fost provocaţi să-şi suspende activitatea timp de 15 minute, pe 15 martie, se alătură iniţiativei şi o parte dintre transportatori. Cu toţii vor să tragă un nou semnal de alarmă privind starea jalnică a drumurilor de la noi din ţară şi lipsa unor autostrăzi, la 30 de ani de la Revoluţie. Ștefan Mandachi: “Anii trec, mă tem că mă ajung bătrâneţile şi nu mai apuc să văd autostrada la noi. Aşa că am construit eu un metru de autostradă în Moldova! Cam aşa arată un şantier!”

Pe 15 martie, la ora 15, pentru fix 15 minute, Ştefan Mandachi a anunţat că va suspenda activitatea în restaurantele pe care le deţine. I-a provocat să facă acelaşi lucru şi pe alţi antreprenori. Mulţi au răspuns şi au promis că vinerea viitoare vor lua o “pauză” la miezul zilei, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste