(închide)

Politia și autoritățile din Bâlteni caută cetățenii care au intrat în contact cu italianul bolnav

 

UPDATE: 26 februarie 2020, ora 09:00: În cadrul conferinței de presă din această dimineață, prefectul Cristinel Rujan, a declarat că în cursul nopții, autoritățile sanitare au prelevat probe biologice de la 13 gorjeni care au intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus. „Sperăm ca în cel mai scurt timp să avem rezultatele după prelevarea a 13 probe. Mai sunt vizate alte 19 persoane. Când va fi finalizată procedura de prelevare de la acestea , probele vor fi trimise la București. Să sperăm că vom primi curând rezultatul”, a afirmat prefectul. Cele 19 persoane sunt din Târgu-Jiu și Bâlteni.

Autoritățile locale din comuna Bâlteni încearcă în aceste momente sa afle cu cine a întrat în contact italianul bolnav de coronavirus. Politia și primarul au mers la casa soacrei bărbatului și au discutat cu ea pentru a afla ce a făcut italianul cât a stat în Gorj. Cel mai probabil, familia din Bâlteni va fi băgată în carantina sau izolare la domiciliu.

Se pare ca italianul s-a întâlnit cu mai multe persoane din Pesteana. Unele dintre ele ar fi angajate ale CE Oltenia.

Autorităţile au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz

Galerie foto


Vizualizări: 6,092

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste