(închide)

Polițiști de la Ordine Publică, confundați cu cei de la trupele speciale!

 

Trei polițiști de la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipale Târgu-Jiu Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj sunt cei care au reușit să îl imobilizeze pe individul recalcitrant din Drăguțești care a avariat autospeciala poliției cu un par de lemn. Bărbatul a amenințat cu moartea și cu acte de violență pe polițiștii prezenți la fața locului. Martorii evenimentului au dezaprobat comportamentul violent al bărbatului recalcitrant și au lăudat intervenția oamenilor legii. Pe cei trei polițiști de la Ordine Publică i-au confundat cu oamenii legii de la „mascați”. Cei trei polițiști care l-au imobilizat sunt Bădoiu Daniel, Mihai Burciu și Narcis Cocheci. Oamenii legii au trebuit să folosească mijloacele din dotare pentru a îl imobiliza pe bărbatul de 53 de ani, care distrusese, plin de furie, autospeciala Poliției și care îi amenința cu parul și pe ei. Potrivit superiorilor lor, cei trei polițiști asigură zilnic un climat de siguranță în zona municipiului Târgu-Jiu, făcându-se remarcați prin profesionalismul lor. 

Situația de la Drăguțești a fost prezentată și de cei de la Sindicatul Europol. „Ziua și ultrajul! Agenți ai Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în familie, care avea loc pe raza comunei Drăguțești, sat Cîrbești din județul Gorj, unde un bărbat cu un obiect contondent din material lemnos în mână i-a amenințat cu moartea atât pe membrii familiei, cât și pe colegii noștri. În fapt, bărbatul recalcitrant se afla la domiciliul fratelui său, din aceeași localitate, în urma unui conflict pe fondul unei moșteniri, lovindu-i pe ambii soți cu acel obiect, după care s-a deplasat la autospeciala de poliție ajunsă la fața locului și a lovit-o, provocând mai multe avarii. Acesta s-a ales dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violență în familie și ultraj.
Cam acestea sunt riscurile la care sunt supuși polițiștii în activitatea zilnică. Cu siguranță vor exista voci care vor spune că de ce nu au folosit armamentul din dotare. Nimic mai simplu, pentru faptul că legislația incidentă nu îi poate ajută, colegii noștri fiind acuzați de cele mai multe ori că raportul de forțe folosit, nu impunea folosirea acestuia”, au transmis cei de la Sindicatul Europol.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violență în familie și ultraj. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor. 

Galerie foto





Vizualizări: 2,555

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste