(închide)

IPJ Gorj derulează o campanie de prevenire a victimizării copiilor

 

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine. Și la Gorj, polițiștii s-au implicat în buna desfășurare a acestei campanii. 

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie, premergător începerii anului școlar 2021-2022.

Zilnic, la nivel național, polițiștii din cadrul structurilor de analiză și prevenire a criminalității vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.  Astăzi, la Shopping City Mall Târgu-Jiu o echipă de polițiști de la structura de prevenire a  criminalității au împărțit pliante și au discutat cu părinții și copiii care au intrat în mall. Reprezentanții Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au realizat câteva pliante cu mesaje sugestive pe care le-au împărțit. „Comunicați cu copilul dumneavoastră, acesta trebuie înțeles, iar personalitatea lui respectată. Fiți fermi, dar nu agresivi. Interesați-vă permanent de situația școlară a copilului dumneavoastră! Alegeți comunicarea!”, spun polițiștii. La Mall a fost amplasată și o cutie în care părinții pot lăsa mesaje oamenilor legii.

Polițiștii transmit recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului. „Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor”, a transmis IPJ Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 425

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste