(închide)

Primarul din Drăguțești a salvat un măgăruș abandonat de ciobani! „Nu e greu să fim oameni!”

 

Un măgăruș abandonat și alungat de stăpânii care nu îl mai doreau și-a găsit adăpost acasă la primarul unei localitati învecinate cu municipiul Târgu-Jiu. Simpaticul animal nu mai tremură de frig, nu mai rabdă de foame și asta datorită lui Dumitru Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești. „Trebuie doar să ne deschidem sufletul la nevoile celor din jur!”, spune primarul.

Roby-Roberto este numele pe care animalul l-a primit (l-au „botezat” localnicii din sat) și până nu demult, era un măgăruș neîngrijit, bolnav și abandonat. Primarul Nelu Popescu a auzit de la săteni că pe o uliță a satului Drăguțești este un măgăruș abandonat și în suferință, așa că a chemat un medic veterinar și a făcut tot posibilul ca animalul să scape cu viață! L-a luat acasă, i-a oferit medicamentația necesară, i-a „descâlcit” părul, l-a hrănit, iar după numai câteva zile, Roby-Roberto s-a pus pe picioare! Văzând atâta fericire pe chipul măgărușului,  primarul i-a construit un adăpost chiar în curtea casei sale și s-a angajat să suporte toate costurile legate de buna creștere și dezvoltare a acestuia! Animalul s-a obișnuit cu noua „casă” și s-a transformat dintr-un măgăruș neîngrijit și predispus la tot felul de boli, într-un animal  sănătos și fericit. Micul animal are acum și o pelerină care să îl apere de ploaie și vânt, la fel cum are și calul de rasă al primarului. „Am făcut tot ceea ce s-a putut pentru ca animalul să nu stea pe străzi și să fie în siguranţă. Cel mai grav era faptul că măgărusul avea copitele foarte mari, netăiate de foarte mult timp și abia mai putea merge! Acum este bine! Nu e greu să fim oameni, să ajutăm, să salvăm animalele chinuite. Trebuie doar să ne deschidem sufletul la nevoile celor din jur, fie că sunt animale, fie că sunt oameni”, a declarat Dumitru Ion Popescu pentru Pagina Olteniei.

Oamenii putem fi cu toții dacă luăm exemplu și atunci când întâlnim animale bolnave le ajutăm să depășească greua perioadă. La fel trebuie să facem și cu semenii noștri!  Felicitari, Dom’ Primar al comunei Dragutesti, Dumitru Ion Popescu.

Galerie foto




Vizualizări: 2,899

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste