(închide)

Rămas bun, Doamna Roată!

 

Drum lin în Lumină Omului și profesorului Elena Roată! Rămas bun, Doamna noastră! Vestea decesului fulgerător și nedrept al Doamnei Roată a întristat în cel mai profund mod sufletele celor care au cunoscut-o. Nu îmi venea să cred, refuz și acum să accept că Doamna Roată nu mai este printre noi. Va rămâne în sufletele noastre, fără îndoială, mi-o voi aminti mereu și voi zâmbi cu dragoste amintirii dumneaei, dar este greu să accepți o așa plecare...

Elena Roată a fost un Om cu adevărat special, iubit de Dumnezeu, de elevii săi; un profesor care a luminat viețile și sufletele elevilor săi, ai oamenilor pe care îi cunoștea. Și-a învățat mereu elevii să iubească frumosul, literatura, le-a deschis mințile, sufletele spre cunoaștere, spre autodepășire, spre viața trăită frumos, spre principii și moralitate. 

Vă vom purta mereu în suflet cu drag, iubire și mult respect! 

Elena Roată va fi mereu reper cultural pentru Gorj, un om de la care fiecare dintre cei care au cunoscut-o au avut ce învăța, un om cald, blând, răbdător, o femeie fină și plină de carismă, care lumina încăperea în care intra! Așa cum spun și elevii dumneaei, sunt nenumărate motivele pentru care îi vom purta veșnică amintire și îi vom pomeni cu prețuire, respect și iubire-dor numele. Profesorul și omul Elena (Lili) Roată va rămâne pentru totdeauna în sufletele noastre, căci a lăsat urme adânci în zeci de generații de elevi și nu numai. 

Vă vom păstra mereu la „Tudorul” pe care l-ați iubit nețărmurit!

Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” pierde „astăzi o parte din sufletul său.
Profesor extraordinar, critic literar de excepție și personalitate marcantă a culturii gorjene, dar mai presus de orice mamă, soție și prieten devotat, doamna profesoară Elena Roată a prins prea repede soarele în mâini... „Când voi pleca, să știți că mă veți găsi mereu aici, la școală!” Cu imensă durere, doamna profesoară Elena Roată, vă promitem că vă vom păstra mereu, aici, la „Tudorul” pe care l-ați iubit nețărmurit!
Odihnă veșnică!”, au anunțat reprezentanții instituției de învățământ în care Doamna Roată a predat 32 de ani.
___________________________
Elena Roată (n. 20 mai 1961 – d. 30 august 2022)
Cei ce doresc să își ia rămas bun, o pot face începând de miercuri, 31 august 2022, ora 12:00, la Capela Cimitirului Municipal. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 1 septembrie 2022, ora 12:00

Vizualizări: 401

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste