(închide)

„rEvoluție în grădina cu vietăți de piatră”! Începe Festivalul de Artă Urbană - Strad’Art de la Târgu-Jiu

 

Luni, 9 august, la ora 19,00, debutează activitățile care se desfășoară sub titulatura "rEvoluție în grădina cu vietăți de piatră”, evenimente artistice organizate de Muzeul Național "Constantin Brâncuși", în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului de Artă Urbană - Strad’Art
Grădina muzeului se va transforma pe toată durata festivalului, într-un centru cultural menit să ofere o serie de experiențe inedite vizitatorilor. Astfel, veți lua parte la o incursiune artistică ce cuprinde o expoziție de fotografie, expoziții de artă digitală dar și de grafică, experimente de street art precum și un atelier de olărit:
▪️ "40 de schițe cu zmei" - expoziție de schițe semnate Cătălin Negrea, artist membru al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Tg-Jiu.
Expoziția este o poveste despre linie ca element de limbaj plastic, ca element de construcție și expresie în care desenatorul își umple suprafața cu multă imaginație folosind un întreg bestiar cu personaje fantastice, care își au originea în jocul çu forma, anatomia, expresia psihologică și umorul. "Sunt sentimente plastice desenate în ore amețitoare ale unor zile zăpăcite", cum spune Cătălin.
În lumea poveștilor ne va ajuta să ne integrăm mai rapid și un flaut fermecat, mânuit cu dibăcie de Galbenu Giulia - elevă a Liceului de Artă "Constantin Brăiloiu".
▪️Mythology of the future - expoziție semnată Cătălin Alexandrescu, artist vizual din Târgu Jiu, absolvent al Universității Naționale de Arte din București.
Artistul propune prin lucrările sale o altă viziune asupra societății moderne și a impactului pe care tehnologia o va avea în viitor asupra vieților noastre și a felului în care omul modern o percepe și o integrează în rutina sa de zi cu zi. Toate acestea înglobate intr-un scenariu distopic/futurist. Lucrările prezentate reprezintă și fac referință la subcultura sci-fi, mai exact la genul literaturii cyberpunk și fac parte dintr-o serie de photomanipulări realizate digital.
▪️"Imortalizări suspendate" este o expoziție de fotografii realizate de către Adrian Urbanek, expoziție prin intermediul căreia vă invităm într-o "călătorie" uimitoare pe tărâmurile Gorjului.
Adrian Urbanek este salvator montan la Salvamont Gorj.
Expoziția rămâne, în perioada 9-15 august, în "Grădina cu vietăți de piatră".
▪️"Mâini de lut" - atelier de olărit și expoziție de obiecte realizate din ceramică de către meșterul popular - Ion Rătezeanu.
Meșterul olar le va arăta vizitatorilor cum se rostuiește materia cu ajutorul unor mâini dibace și cum poate fi înnobilat lutul, prin iubire, efort dar și suferință, știut fiind faptul că, olăritul este o muncă obositoare ce necesită forță, îndemânare și cunoștințe deosebite. În perioada 9-15 august, în "Grădina cu vietăți de piatră", Ion Rătezeanu le va face cunoștință vizitatorilor cu lutul și ii va introduce în tainele olăritului, lăsându-i să experimenteze.
▪️Borderland - experiment artistic realizat de elevi ai Liceului de Artă "Constantin Brăiloiu" din Tg-Jiu, coordonați de artistul Cătălin Negrea.

Galerie foto




Vizualizări: 364

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste