(închide)

Roșiile de Zorlești ale agricultorului Ionuț Didea vor fi pe piață înainte de Paște!

 

Ionuț  Didea, din satul Zorlești, comuna Prigoria, este unul dintre beneficiarii Programului Tomata la nivelul acestui județ. Om muncitor, pasionat de ceea ce face, muncește alături de familia sa în solariile din satul Zorlești. Familia Didea a beneficiat de ajutorul de minimis pentru cultura de tomate în spații protejate acordat de Guvern. Începând cu 2017, a primit 3000 de euro anual pentru suprafața de 1000 mp.

Ionuț și mama sa, Mariana, muncesc foarte mult. Ambii sunt ingineri agronomi și produc legume bio din luna mai și până în decembrie. Anul acesta spun că vor ieși pe piață cu roșii de Zorleși, înainte de Paște! Familia Didea deține solarii încălzite pe o suprafață de 5.000 mp. Muncesc doar ei și preferă acest lucru, căci spun că „alții și-ar bate joc de munca noastră”. Pun multă pasiune în ceea ce fac și asta se vede! Revista Ferma i-a promovat și au mai apărut și la TVR, dar și în mass media locală. 

Răsadul de tomate este destul de mare,  prevedem că, după jumătatea lunii aprilie, vom începe să recoltăm roșiile  plantate pe 11 noiembrie 2023, fără aplicarea de substanțe de  forțare a coacerii tomatelor. În concluzie, munca la tomatele românești a început, în ferma noastră din Zorlești, pe 11 noiembrie 2023, iar cheltuielile sunt pe măsură. O sa apară tomatele românești pe piață înainte de Paște, asta pentru cei care spun că roșiile românești sunt scumpe și forțate să se coacă”, a spus fermierul pentru Revista Ferma. 

Citește mai mult la: https://revista-ferma.ro/voi-scoate-rosii-pe-piata-inainte-de-paste-am-plantat-si-patru-hectare-de-usturoi-in-camp-ionut-didea-zorlesti-gorj/

Galerie foto


Vizualizări: 469

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste