(închide)

Un cunoscut medic urolog a încetat din viață. A lucrat ani de zile în spitale din Gorj

 

Medicul urolog Aksam Kadour s-a stins din viață în cursul serii zilei de astăzi, 5 ianuarie 2024. Tristul anunț a fost făcut de rudele sale: „Suntem ai lui Allah și Lui ne vom întoarce. Unchiul meu, îndrăgitul doctor Aktham, s-a stins din viață în această seară la București (România).
Fie ca Allah să aibă milă de el, fie ca Allah să-i dea paradisul”.
Zeci de prieteni și cunoștințe, dar și foști pacienți ai apreciatului medic au transmis mesaje de condoleanțe. „O veste trista ne-a inpietrit sufletul si un mare regret ca in aceasta seara sa stins din viata un mare doctor dr Aksam kadour . Allah sa il aibe in paza lui un om cu un sullet mare pt cei care l-am cunoscut va ramane in inima noastra un simbol a tot ce inseamna domn intre oameni mai roman decat multi alti romani .Drum lin catre ingeri dl dr nu va vom uita niciodata”, a spus Emilia B. 

O poveste de viață impresionantă

Kadour Aksam s-a nascut pe 17 ianuarie 1954 in Siria. A urmat liceul in orasul Damasc, dupa care a obtinut o bursa de studii in România, la Facultatea de Medicina din Craiova. Provenea dintr-o familie numeroasă, fiind zece copii, cinci baieti si cinci fete. Tatal copiilor, stomatolog de profesie, a murit când doctorul Aksam implinise 19 ani. I s-a sugerat atunci sa urmeze cariera tatalui. A venit în România cu bursă în anul 1974, în 1976 și-a cunoscut viitoarea soție de care l-a legat mereu o dragoste adevărată și mult respect și înțelegere. La un momrnt dat, după absolvirea facultății și după ce aveau deja un copil, soții au fost nevoiți să se mute în Siria, căci medicul Aksam Kadour fusese chemat pentru satisfacerea stagiului militar de doi ani si jumatate. Au locuit o vreme în Siria, apoi în Libia, iar după ani au revenit în Craiova. Detalii AICI

Un articol foarte interesant despre viața medicului puteți citi AICI

În mai multe interviuri pe care le-a acordat, doctorul Aksam Kadour spunea că a regretat că a fost nevoit să-şi părăsească ţara natală, dar în România a întâlnit oameni minunaţi. A iubit România, a făcut carieră aici, a fost apreciat de pacienți și de colegi. În județul Gorj a lucrat la Spitalul Orășenesc Rovinari, la Spitalul Orășenesc Turceni, iar în județul Hunedoara la Spitalul Municipal Vulcan, cât și în alte unități sanitare/clinici din țară. Pe pagina sa de socializare, ultima noutate legată de profesia sa este aceea că în octombrie 2023 s-a alăturat unei importante clinici din București.  „Acest profesionist talentat și dedicat își va aduce contribuția valoroasă în misiunea noastră de a oferi îngrijire medicală de cea mai înaltă calitate. Suntem încrezători că experiența, cunoștințele și abilitățile pe care acest nou membru le aduce în echipa noastră vor fi de neprețuit în îmbunătățirea serviciilor noastre și în creșterea continuă a calității asistenței medicale pe care o oferim!”, spuneau, atunci, cei de la clinică.

Condoleanțe familiei îndurerate!

Galerie foto


Vizualizări: 2,003

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste