(închide)

Școala din Gorj renovată cu peste 1 milion de lei, închisă!

 

O şcoală proaspăt renovată din Gorj nu va fi deschisă anul acesta școlar! Se întâmplă la Dragățești, iar decizia a fost luată de Inspectoratul Ș colar Județean Gorj. Aceștia le-au transmis că școala nu va fi deschisă deoarece sunt prea puțini elevi, doar 11 elevi. Din această cauză, cei 11 elevi vor trebui să facă naveta. Primarul din comuna Drăguțești spune că elevii nu pot fi transportați la alte unități, deoarece numărul școlarilor din localitate este prea mare, iar microbuzele sunt vechi și nesigure.

Nu este prima dată când se ia această decizie, dar în anii trecuți, școala nu a fost cu adevărat închisă. De data aceasta, când au văzut lacătul pe ușă, revoltaţi, părinţii elevilor din Drăguţeşti au ieşit în stradă. Nu vor să îşi pună copiii pe drumuri în fiecare zi cale de 16 kilometri, dus-întors, până la o altă şcoală. „Cine îl supraveghează? Nu accept. Copiii să vină aici la școală pe 13, atunci când se va deschide", a spus una dintre mamele elevilor. „Nu este bună această decizie. Copiii in momentul de față au nevoie de ajutor. A fost un an in care le-a fost foarte greu, mai ales la clasa intai si la clasa pregatitoare", a adăugat învăţătorul Dădui Nicolae. Lucrările la unitatea de învățământ din satul Urechești al comunei Drăguțești au fost recepționate în urmă cu câteva zile. Aici funcționează o grădiniță și clasele I-IV. Școala are toate utilitățile necesare și cu mobilier nou.

Inspectoratul Şcolar Gorj a transmis ă sunt prea puțini elevi. „Un număr foarte, foarte mic de elevi. Pentru 11 elevi să funcționeze o școală?"- lucru care l-a supărat și mai tare pe primarul Ion Dumitru Popescu de la Drăguțești. „În această clădire s-au investit un milion două sute de mii de lei de la Guvern stă acum cu lacătul pe ea. Consiliul local nu a aprobat închiderea unităţii de învăţământ. Să răspundă cei de la Inspectorat. Nu vreau să discut altceva. Copiii să învețe în satul lor. Ne batem joc. După ce că avem o mână de copii, și de ei ne batem joc? O să fac și plângere penală pentru chestia asta. Au trecut peste noi, nu ne-au întrebat și au făcut-o ascuns", a declarat primarul Ion Popescu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,022

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste