(închide)

Scriitorul Laurian Stănchescu, dezamăgit de premierul Dăncilă: „Conduceți un Guvern promaghiar, antiromânesc, vă acuz de trădare națională!”

 

Scriitorul Laurian Stănchescu se declară dezamăgit profund de premierul Viorica Dăncilă și de consilierii săi. Acesta spune că, pe linie culturală, acest Guvern poate fi acuzat de „trădarea României”. 

Iată scrisoarea publică scrisă de scriitorul și jurnalistul Laurian Stănchescu: 

„Atitudinea față de țară este o bătaie de joc, cade sub incidența delirului politic și a puterii bolnave de sine. Nu vă iert, aveți rea voință și duplicitate, puneți consilierii să mintă și să inducă ideea că vă preocupă viețile românilor, de fapt fugiți de persoanele cu personalitate complexă, nu faceți diferența între mărire și decădere, datorați conjunctura politică unui pușcăriaș și complicității agramaților și inculților din acest Guvern de analfabeți. Sunt și eu o picătură din cultura clasică românească și europeană, din cultura parlamentară. Stau negru pe alb cărțile mele prefațate de patru academicieni, articolele despre ele din presa românească și străină, proiectele mele din Parlament devenite Decrete Prezidențiale... acțiunile mele publice dedicate culturii și istoriei naționale. Călcați în picioare simbolurile sacre ale spiritualității românești, ucideți destinele tinerei generații de copii geniali, profanați memoria străbunilor cu bâlciuri pline de corturi politice în care înghesuiți delicvenți politici, grătare și manele pe placul partidelor pline cu lichele și șarlatani. Ipocrizia vă este gândire și rațiune în orice acțiune, distrugeți orice intenție de dialog elevat, izolați țara de universalitatea lumii contemporane, dezonorați Tricolorul și îngropați sub gunoaie politice splendoarea și plenitudinea cosmosului românesc...! (...) Vă desfid, conduceți un Guvern promaghiar, antiromânesc, vă acuz de trădare națională și cer să fiți judecată și pedepsită conform uzanțelor Constituției României...!”, a spus Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist, autorul proiectelor Avram Iancu și Brâncuși din Parlamentul României, devenite Decrete Prezidențiale.

Vizualizări: 547

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste