(închide)

Șef de promoție al CT Motru, Alexandru Guțoiu are media generală 10! „Am avut parte de experiențe la care nici n-aș fi visat!”

 

Motreanul Alexandru Guțoiu este elevul-șef de promoție al generației 2016-2020, al Colegiului Tehnic Motru! Un rezultat deosebit pe cei patru ani de liceu a fost obținut și de eleva Iasmina Ardeiu, care a absolvit clasa a XII cu media generală 10, obținând media generală 9,95 pe perioada anilor școlari 2016-2020! An de an, Colegiul Tehnic Motru a avut elevi foarte buni, care au muncit mult și au obținut rezultae școlare excepționale. Felicitări și elevilor și profesorilor care i-au pregătit și îndrumat!

Olimpic medaliat de nenumărate ori, Alexandru Raj Guțoiu este unul dintre elevii excepționali ai județului Gorj și a absolvit cei patru ani de liceu cu media generală 10. „Pot spune ca daca as avea ocazia sa merg iar la liceu, cu siguranță aș alege tot această școală. Am avut parte de niste experiențe la care nici n-aș fi visat in acești 4 ani de liceul. Printre aceste experiente, cele mai memorabile rămân medalia de aur de la Olimpiada Nationala de Fizica din 2019, stagiile de practica in colaborare cu Centrul de Tehnologii Avansate cu Laseri si Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei. Vreau sa le multumesc profesorilor pentru tot sprijinul acordat, chiar daca a fost vorba despre orele de curs, sfaturi de viata, culegeri si cursuri imprumutate sau intelegere cand nu veneam uneori la ore pentru a ma pregati pentru concursuri si olimpiade. Consider ca un profesor bun nu este cel care iti preda dupa dictare informatii, iar apoi te asculta din ele, ci unul care te invata sa gandesti si sa prinzi drag de materia respectiva. De astfel de profesori am avut eu parte la Colegiul Tehnic Motru, care m-au facut sa indragesc unele materii si sa le studiez mai in detaliu decat la clasa. Multumesc domnisoarei diriginta pentru tot ajutorul din acest timp, pentru sustinere morala, dar si pentru numeroasele cursuri, culegeri si scrisori de recomandare. Ar fi trebuit sa pregatesc un discurs ca sef de promotie, dar am fost prins cu un concurs international de fizica pe echipe, Online Physics Olympiad, in echipa cu 3 prieteni de la Colegiul National Tudor Vladimirescu: Isfan Stefan, Covei Denis si Tir Vlad”, a spus Alexandru Raj Guțoiu, șeful promoției 2016-2020 de la CT Motru.

Câștigătorul mai multor medalii și olimpic la mai multe materii

An de an, elevul a participat la olimpiade la diverse materii, reușind performanțe greu de atins. Pasionat de lingvistică, o știință pe care a studiat-o în timpul său liber, s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de lingvistică pe când era în clasa a IX-a, o performanță greu de atins! De asemenea, Alexandru mai este pasionat de matematică, fizică și chimie și având în palmares numeroase premii I la olimpiade și concursuri școlare la aceste materii. În 2018, Alex a obținut medalia de bronz la Olimpiada Națională de Fizică și premiul pentru cea mai bună lucrare practică (punctaj maxim)! În 2018, tot la Concursul Național de Matematica Aplicată ”Adolf Haimovici”, desfășurat la Iași,a obținut Medalie de Aur-era în clasa a X-a. În 2019, la Concursul Național Adolf Haimovici, Alex a obținut medalia de aur. Tot în 2019, in cadrul Concursului Naţional Interdisciplinar de Matematică şi Fizică “Vrânceanu Procopiu” – ediţia a XXI-a (competiţie care se regăseşte în Calendarul concursurilor naţionale şcolare, finanţate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării), elevul Colegiului Tehnic Motru a obținut locul 2. La începutul acestui an, Alexandru Guțoiu a obținut medalia de aur și premiul I absolut, la secțiunea Fizica si medalia de aur și premiul I la secțiunea Astronomie și Astrofizica a Taberei Nationale de Fizică, Astronomie și Astrofizică “Marin Dacian Bica”. „Alexandru Guțoiu este mândria Colegiului Tehnic Motru. A obținut rezultate excepționale de-a lungul anilor, foarte multe medalii de aur și premii I la olimpiadele de fizică, concursurile de matematică. Este un adolescent foarte ambițios și sunt sigură că va deveni un renumit cercetător!”, a declarat directorul Rușeț Adela Lelia de la CT Motru. 

Iasmina Ardeiu, un elev implicat și foarte bine pregătit!

Un rezultat deosebit pe cei patru ani de liceu a fost obținut și de eleva Iasmina Ardeiu, care a absolvit clasa a XII cu media generală 10, obținând media generală 9,95 pe perioada anilor școlari 2016-2020!

„Ardeiu Iasmina Ramona Elena a terminat cu media 10 anul acesta școlar. Iasmina a fost elevă la profilul Protecția mediului și este fiica d-nei profesor Ardeiu Daniela. Este o elevă deosebită, a obținut multe premii la diferite concursuri, este ambițioasă și inteligentă, implicată în voluntariat. A fost și vicepreședinte al Consiliului Elevilor al CT Motru. S-a implicat în toate activitățile educative de-a lungul anilor de liceu. Sunt elevi excepționali și le urăm succes pe drumul pe care îl vor alege!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, profesor Mihaela Crăciunescu de la Colegiul Tehnic Motru.

Galerie foto


Vizualizări: 4,793

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste