Studenți români de la universități de top din Europa și olimpici internaționali oferă meditații GRATUITE elevilor

 

Mai mulți tineri studenți, foști olimpici internaționali, actualmente studenți ai unor universități de prestigiu din Europa (România și Anglia, etc. n red.) s-au reunit într-un proiect de voluntariat, de educație non-formală și gratuită pentru elevii de liceu (si nu numai), numit TeachU. Practic, studenții oferă meditatii gratuite la mai multe materii! Totul se întâmplă pe o platformă online prin intermediul Skype și până acum au ajutat sute de elevi din țara noastră să își îmbunătățească cunoștințele. Printre inițiatorii proiectului se numără și Gabriela Diana Oprea, fostă olimpică internațională la chimie, actualmente studentă la Oxford University, Department of Chemistry. Alături de Gabriela s-au alăturat și alți studenți români care studiază la universități de top, așa cum sunt Iulia Mitrache, studentă la Facultatea de Drept, Universitatea București - fostă olimpică internațională la filosofie, Dan Mirea, student la University of Cambridge, fost olimpic internațional la biologie și lingvistică, cât și liceeni olimpici, ca Sebastian Romeo Pintilie, olimpic internațional la biologie.

Teachu.ro este o platformă de meditații, dedicată liceenilor din România care face legătura între mentori, profesori sau tineri cu performanțe, și liceeni care doresc să-și îmbunătățească situația școlară la o anumită materie. La 3 săptămâni de la lansare platforma deja numără peste 100 de meditatori în diverse domenii și peste 350 de studenți, iar întâlnirile dintre aceștia au generat peste 600 ore de meditații. „Proiectul s-a născut în cadrul programului Creatori de viitor, într-o competiție de idei la care au luat parte liceeni performeri ce trebuiau să găsească soluții la diverse nevoi ale tinerilor de vârsta lor. Una dintre ideile care a atras atenția juriului a fost TeachU, o platformă de educație nonformală prin care elevii să se ajute unii pe alții așa cum o fac, de altfel și în viața reală, când cei care se pricep la o anume disciplină îi asistă pe cei care se pricep mai puțin”, au transmis inițiatorii acestui proiect.

Momentan, lista materiilor la care un elev poate să ia meditații gratuite prin platforma TeachU.ro cuprinde peste 25 de discipline, de la limbi străine ca arabă, engleză, rusă sau japoneză, până la matematică, fizică sau chimie. 

Comunicatul tinerilor îl găsiți AICI 

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste