Șef din cadrul DSP Gorj decedat din cauza coronavirusului

 

Adrian Virgil Dobrin, șef în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a decedat astăzi: Potrivit unor surse, bărbatului i s-a deteriorat considerabil starea de sănătate chiar în ambulanța cu, care era transferat la o unitate medicală din Capitală. A decedat ulterior la un spital din Vâlcea. Surse neoficiale susțin că ar fi existat o problemă la aparatul de oxigen de pe autospecială. Adrian Dobrin, care avea 48 de ani, fusese diagnosticat cu coronavirus în în urmă cu o săptămână și era internat la Târgu-Cărbunești. Starea sa de sănătate s-a agravat, a fost transferat vineri seara la Târgu-Jiu și urma, ca astăzi, sâmbătă, să fie transferat la București. „Cu profund regret anuntam decesul colegului nostru, inspector sef Inspectia Sanitara de Stat din cadrul DSP GORJ, Dobrin Adrian-Virgil. Colegii tai nu te vor uita niciodata! Dumnezeu să-l ierte!”, au anunțat și reprezentanții DSP Gorj. „Cu profund regret,anunt trecerea in nefiinta a colegului si prietenului meu, Dobrin Adrian Virgil. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!”, a anunțat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

Din păcate, alte trei subalterne ale lui Adrian Dobrin sunt internate. Una dintre acestea a fost preluata cu un elicopter vineri și dusă la București, iar alte două sunt internate la Spitalul de la Pasarelă, în Secția ATI Covid, ambele fiind intubate.

UPDATE (07.03.2021)

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţa Gorj, Constantin Mitroi, afirmă că şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj, Adrian Virgil Dobrin, care avea o formă gravă de COVID-19, nu a murit în ambulanţă, ci la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, unde fusese dus după ce o siguranţă de la panoul electric al autospecialei medicale s-a stricat, făcând ca ventilatorul care îl ajuta pe pacient să respire să fie nefuncţional. Mitroi susţine că pacientul a fost ventilat cu ajutorul balonului.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj neagă că şeful din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, care a murit în urma unei forme grave de COVID-19, ar fi decedat în ambulanţă, în timp ce era transportat spre un spital din Capitală. El susţine că acesta a murit la spitalul din Râmnicu-Vâlcea, la două ore şi jumătate după ce a fost dus acolo.

”Pacientul respectiv nu a decedat în ambulanţă. Pacientul a fost preluat de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, în jurul orei 15:02 – 15:03, sâmbătă, într-o stare destul de gravă, pe ventilator, pentru a fi transportat la Spitalul Universitar din Bucureşti. La intrarea în Râmnicu-Vâlcea ventilatorul nu a mai funcţionat pentru că una dintre siguranţele din tabloul electric al maşinii a cedat, dar echipajul de pe ambulanţă a trecut pe ventilare manuală pe balon şi a luat hotărârea, împreună cu Dispeceratul, ca pacientul să fie dus la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. La 17:30 pacientul a fost predat în Unitatea de Primiri Urgenţe din Râmnicu-Vâlcea, unde a fost stabilizat iniţial. După stabilizarea iniţială, pe parcurs, starea de sănătate a pacientului a început să se deterioreze, iar la ora 20:00 pacientul a intrat în stop cardiac. Toate intervenţiile şi manevrele de resuscitare au fost inutile”, a declarat managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj pentru News.ro (https://www.news.ro/social/directorul-ambulanta-gorj-precizeaza-seful-sanepid-murit-spitalul-judetean-valcea-cateva-ore-dupa-predat-siguranta-panoul-electric-autospecialei-s-stricat-pacientul-ventilat-manual-1922403807082021031020053162). Acesta a susţine că autosanitara care l-a preluat pe şeful din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj este una nouă, primită în anul 2019. ”Problema e că cedarea siguranţei nu putea să o prevadă nimeni. A cedat pur şi simplu. Nu poţi să prevezi că siguranţa respectivă o să cedeze astăzi, mâine sau poimâine”, a adăugat Mitroi. El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu s-au mai întâmplat astfel de incidente. Constantin Mitroi a precizat că la nivelul Serviciului de Ambulanţă Gorj există cinci ambulanţe tip C care sunt dotate cu ventilator, pentru care există contract de mentenanţă cu firme autorizate, însă în acest caz problema nu a fost la ventilator, ci la siguranţa care a cedat.

Update 2: 

Prefectul de Gorj, Cornel Răducan Morega, va trimite, luni, Corpul de Control la Serviciul Județean de Ambulanță, după decesul şefului Sanepid, anunţă Impact în Gorj.

Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj, Adrian Virgil Dobrin, bolnav de COVID-19, a murit la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, unde a fost dus după ce o siguranţă de la panoul electric al autospecialei medicale s-a stricat, făcând ca ventilatorul care îl ajuta să respire să fie nefuncţional.

Galerie foto


Vizualizări: 4,277

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste