(închide)

Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului: Mii de oameni au venit la slujbă. Programul evenimentelor

 

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită duminică de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, alături de care se vor afla mai mulţi ierarhi români şi străini. Aproximativ 20.000 de bucureşteni şi peste 30.000 de pelerini din toată ţara sunt aşteptaţi, duminică, la sfinţire, au precizat, pentru MEDIAFAX, preoţi apropiaţi de organizarea evenimentului.

Câteva mii de oameni sunt prezenţi, duminică dimineaţă, pe esplanada din faţa Catedralei Mântuirii Neamului pentru slujba de sfinţire a altarului lăcaşului de cult. Peste 30.000 de credincioşi din ţară şi 2.000 de invitaţi oficiali sunt aşteptaţi, duminică, la eveniment. Premierul Dăncilă a ajuns.

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns, duminică, dimineaţă, în jurul orei 08.00, la Catedrala Mântuirii Neamului, pentru a participa la slujbă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat la eveniment, dar a anunţat că nu poate participa, deoarece este la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

În interiorul Catedralei au acces doar invitaţii oficiali, iar credincioşii stau pe esplanada din faţa Catedralei, unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. După finalul Sfintei Liturghii, toţi credincioşii pelerini ortodocşi prezenţi vor avea acces în Catedrală, atât duminică, cât şi în zilele următoare (26-29 noiembrie, „zilele sfinţirii”), şi vor avea posibilitatea să se închine în Sfântul Altar, nou sfinţit.

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/sfintirea-catedralei-mantuirii-neamului-mii-de-oameni-au-venit-la-slujba-programul-evenimentelor-restrictii-de-trafic-in-capitala-foto-video-17699180

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste