Singurul județ din Oltenia care nu a votat cu PSD la alegerile prezidențiale

 

Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale în aproape toată ţara. Viorica Dăncilă şi-a adjudecat o majoritate a voturilor în doar cinci judeţe (multe din Oltenia). Județul Dolj a fost singurul din Oltenia unde Klaus Iohannis a obţinut cel mai mare procent.
Acum câteva zile, ALDE Dolj, prin președintele Ion Cupă, anunța că sprijină dreapta, adică pe Klaus Iohannis. În județul Dolj, după numărătoarea voturilor  Klaus Iohannis a obţinut 149.144 dintre suvragii, în timp ce Viorica Dăncilă a primit 138.855 de voturi.

"Guvernarea locală PSD a avut timp, în atâția ani de exercițiu al puterii, să-și pună în practică viziunea de dezvoltare, soluțiile pentru comunități și oameni. Din păcate, Craiova și Doljul nu au cunoscut ritmul de dezvoltare așteptat de toată lumea. (...) O platformă politică prin care să promovăm o viziune de dezvoltare cu adevărat liberală pentru Dolj și pentru toate comunitățile locale din țară", a declarat Cupă. 

Ion Cupă este membru în Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România și în Corpul Experților contabili. Din 2015 este președinte al ALDE Dolj, iar în 2016 a fost ales deputat în circa electorală 17 jud Dolj. Este membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, Preşedinte la Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic şi vicepreşedinte din Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

Sursa: https://www.click.ro/news/national/singurul-judet-din-oltenia-unde-castigat-klaus-iohannis

Vizualizări: 457

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste