(închide)

Tabăra de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”, la Polovragi

 

Tabăra de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România” la Polovragi atrage tot mai mulți turiști în zona de sub munte. Sculptura în lemn este una dintre cele mai vechi forme de artă și are o istorie bogată în culturile din întreaga lume.
Tabăra de sculptură ,,Simboluri dacice în arta lemnului din România” este un proiect multianual inițiat în 2018 și are ca obiective principale conservarea și promovarea locală, regională și națională a simbolurilor dacice păstrate de-a lungul timpului în arta lemnului din România. Tabăra este organizată în fiecare an în perioada 1 – 10 iulie, pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Polovragi, precum și cu Asociația pentru Dezvoltare Locală și Parteneriat Comunitar Polovragi.
Haideți să vedeți sculpturile în lemn, de inspiraţie tradiţională şi cu note subtile de simbolism! Fiecare sculptură în lemn are o poveste și o tehnică distinctă, reflectând diversitatea și bogăția acestei forme de artă.
Haideți la Polovragi!

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste