(închide)

Târgul de la Polovragi a fost anulat. Primăria organizează câteva alte evenimente

 

Primarul Gheorghe Epure de la Polovragi a decis, ca urmare a măsurilor adoptate la nivel național si din grijă pentru sănătatea cetatenilor, sa nu mai organizeze TÂRGUL DE SF ILIE DE LA Polovragi. Festivalul Folcloric NEDEIA DE SFÂNTUL ILIE se va desfășura  online în data de 20 iulie. Târgul se desfasura pe perioada unei saptamani și aduna zilnic peste 2000 de participanți. Foarte mulți comercianți din toate colțurile țării veneau aici să-și vândă marfa. Faptul că târgul nu se mai organizează atrage o pierdere de aproximativ 300.000 de lei la bugetul local al prim,riei.

"Ne dorim ca acest eveniment să aibă loc ca în fiecare an, dar având în vedere condițiile impuse în România pentru limitarea riscurilor generate de Coronavirusul SARS-COV-2 de la nivel național și internațional, este imposibilă organizarea acestor manifestări cu un număr limitat de persoane în care să se păstreze și măsurile impuse prin lege, și anume cele de distanțare socială și de purtare a măstii", a transmis primarul. 
Pentru a păstra tradiția veche de sute de ani, membrii Ansamblului Folcloric Cheile Oltețului vor îmbrăca în data de 19 și 20 iulie costume populare, specifice zonei, dar și din alte zone etnografice, și vor merge la Biserica ”Sf Dumitru” din comuna Polovragi, la biserica ”Sf. Împărați Constantin și Elena” din Racovița dar si la Mănăstirea Polovragi, unde vor participa la Sfânta Liturgie alături de membrii comunitătii.
"Cei dornici se pot alătura acestei inițiative prin a purta cu mândrie costumul popular în cele doua zile, dar și masca de protecție care este necesară și obligatorie. În data de 20 iulie se va merge într-o mică paradă populară, asemănătoare celor organizate an la rând alături de ansambluri folclorice invitate la Polovragi, după care evenimentul va fi marcat de un spectacol de maxim o ora susținut de membrii Ansamblului Folcloric Cheile Oltețului, în partea de Nord a Vetrei Târgului (în fața dispensarului)", a spus primarul Gh. Epure. 

Vizualizări: 557

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste