Tineri din patru țări învață despre valorile Uniunii Europene

 

În perioada 8-18 noiembrie se desfășoară activitatea principală a proiectului “Young people act”, un schimb de tineri, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ la care vor participa 60 de tineri din 4 țări, de unde sunt și organizațiile partenere proiectului: Grecia (IHNILATES TOU FOTOS), Slovenia (CSOD), Cehia (LUBLA) și România (Asociația Scout Society).

Această mobilitate a fost concepută în contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc în Uniunea Europeană în anul 2019. Problemele adresate în proiect sunt: lipsa participării/implicării civice din partea tinerilor; rata scăzută a tinerilor care și-au exercitat votul la alegerile europene din 2014; lacune în cunoștințele de ordin electoral deținute de tinerii care votează pentru prima dată etc.

Scopul proiectului este de a promova democrația și participarea activă a tinerilor în vederea implicării civice a acestora atât în activitățile din comunitatea locală cât și cea europeană. Organizatorii spun că unul dintre scopul proiectului este dezvoltarea unui comportament participativ a tinerilor din proiect în contextul alegerilor europene din 2019; îmbunătățirea accesului la informațiile de ordin electoral pentru cei 60 de tineri din cele 4 țări europene.

Din grupul țintă al proiectului fac tineri atât din mediul urban cât și rural, din zone defavorizate care nu au acces la informații și nu au medii propice pentru a se implica în comunitate. De asemenea, sunt tineri integrați într-o instituție de învățământ, tineri NEETS sau tineri care nu au votat niciodată până în acest moment.

Beneficiarii direcți sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 17-23 de ani din cele 4 țări partenere proiectului. Schimbul de tineri va include ateliere de lucru cu privire la valorile Uniunii Europene, democrația promovată, ateliere informative despre procesul electoral.

Vizualizări: 39

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste