(închide)

Un fotograf din Gorj, martor la ultimul meci oficial din cariera lui Roger Federer!

 

La Londra, în perioada 23-25 septembrie 2022, are loc Turneul Laver Cup. Ieri, Roger Federer și Rafael Nadal au izbucnit în lacrimi la finalul meciului în care elvețianul Federer, fost lider ATP, s-a retras după o carieră de 25 de ani în tenis. A fost ultimul meci al unei cariere fără egal, iar gorjeanul Florin Bălțătoiu, originar din Bumbești-Jiu, a fost martor al momentului care va rămâne în istorie. Gorjeanul este fotograf și de ani de zile este pasionat de tenis, participând, ca fotograf acreditat, la numeroase competiții internaționale.

Roger Federer a pus capăt carierei, la 41 de ani, în O2 Arena din Londra, într-un meci de dublu în care l-a avut coechipier chiar pe Rafa Nadal, unul dintre competitorii care i-au marcat cariera. După terminarea partidei, Roger Federer a izbucnit în plâns, vizibil emoționat  fiind și Rafael Nadal, care a lăcrimat la rându-i. Scenele vor rămâne în istorie, fiind memorabile - vorbim despre doi dintre cei mai titrați jucători de tenis din toate timpurile, fiecare având  stil unic de joc.

 

Emoționat de aceste momente la care a fost martor, gorjeanul Florin Bălțătoiu a povestit: „Cu Roger Federer a început, cu el s-a terminat. În 2018 am cumpărat un bilet. Mi-am zis că nu pot rata şansa de a-l vedea şi dar și de a îl fotografia jucând. Nici nu mai aveam teleobiective, numai bătrânul Canon 30 D, cumpărat de asistentul de la Torino în 2007. Am închiriat cu 60 £ pe zi, un Canon 5D si un 70-200 mm să vin la O2 Arena. Am ajuns. M-am asezat la coadă şi când să trec, cei de la intrare, nu mi-au permis să folosesc ceea ce închiriasem, pentru că nu e permis decât cu acreditare. Singurul obiectiv acceptat e 55 mm. Mi-au pus aparatul sub cheie, am văzut meciul, dar nu aveam chef de nimic, de supărare. A doua zi, Novak Djokovic - John Isner. Am fost acceptat, dar nu am putut face mai nimic cu distanţa mare de la teren până la mine. Atunci s-a născut ideea că într-o zi voi obţine acreditare şi îi voi fotografia în voie pe toţi jucătorii lumii. După 4 ani, m-am întors în aceeasi sală, O2Arena, cu toată împlinirea! (...) A plâns Roger, apoi a început să plângă şi Nadal. Am plâns şi eu”, a spus, pentru Pagina Olteniei, fotograful Florin Bălțătoiu.

Notă: Fotografiile din articol sunt  realizate de fotograful gorjean Florin Claudiu Bălțătoiu

Galerie foto








Vizualizări: 607

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste