(închide)

Un olimpic internațional și profesorul său, cetățeni de onoare ai municipiului Târgu-Jiu

 

Profesorul Eugen Nodea și elevul Ioan Popescu Giovani de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu au fost desemnați cetățeni de onoare ai Municipiului. Luna trecută, Ioan (Giovani) Popescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a reuşit să se califice la Olimpiada Internaţională de Informatică. Este primul elev din judeţul Gorj care reuşeşte să atingă o astfel de performanţă! Olimpiada Internaţională de Informatică va avea loc în luna iunie şi se va desfăşura în sistem online. 

De cealaltă parte, Eugen Nodea este profesorul care l-a pregătit pe Giovani. De asemenea, profesorul Nodea conduce Centrul Judeţean de Excelenţă Gorj, el fiind și unul dintre profesorii care se ocupă de pregătirea Lotului Naţional de Informatică. Este şi consilier local la Târgu-Jiu. Eugen Nodea a avut numeroase performanţe cu elevii pe care-i pregăteşte, ultima fiind obţinută de către Giovani Popescu, care a câştigat premiul I şi medalia de Aur la faza naţională a Olimpiadei de Informatică. 

Centrul de excelenţă din Gorj va funcţiona în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. „S-a stabilit sediul, care va fi în clădirea Inspectoratului Şcolar Judeţean, la etajul III. Avem nevoie de CUI şi trebuie îndeplinite câteva etape de organizare, după care centrul va deveni viabil. Nu mă îndoiesc că Centrul de excelenţă va funcţiona de anul şcolar viitor. O parte din finanţarea centrului vine de la Ministerul Educaţiei. Cu timpul, Centrele de excelenţă vor prelua partea de organizare a olimpiadelor şcolare“, a spus Eugen Nodea.

Cetățeni de onoare, o distincție meritată cu prisosință

„Este o onoare și o plăcere să le ofer acest titlu în semn de prețuire pentru ceea ce acești doi târgujieni fac pentru municipiul nostru. Educația este prioritară pentru noi și am făcut toate eforturile pentru ca învățământul să se dezvolte, am premiat performanța pentru a încuraja tinerele generații și a scoate in evidență exemplele pozitive din rândul copiilor noștri. Acum recunoaștem excelența și este pentru prima dată când oferim acest titlu unei echipe. Este o echipă ale cărei rezultate nu pot fi contestate. Datorită celor doi, numele municipiului Târgu Jiu este rostit cu respect. Mai mult, domnul profesor Eugen Nodea modelează mințile tinere și obține rezultate remarcabile cu un număr impresionant de elevi. Îmi doresc să avem cât mai multe exemple de acest fel, pentru că o societate educată se dezvoltă cu ușurință. Îi felicit pe domnul profesor Eugen Nodea și pe tânărul Ioan Popescu Giovani și le urez succes în activitate!”, a spus edilul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 525

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste