(închide)

Vâlcea: Mii de angajaţi s-au alăturat protestului "România vrea autostrăzi"

 

Mii de angajaţi de la unele dintre cele mai importante firme din judeţul Vâlcea, dar şi o parte însemnată a presei locale s-au alăturat protestului "România vrea autostrăzi" şi vineri, de la ora 15.00, au întrerupt activitatea timp de 15 minute, scrie Agerpres.

Printre susţinătorii protestului se numără cel mai mare producător de textile din România - Minet SA, precum şi firma Diana SRL, unul dintre cei mai importanţi procesatori de carne din ţară, care a închis pentru un sfert de oră toate cele 52 de magazine din ţară.

"Pentru ca produsele şi preparatele din carne să ajungă proaspete pe mesele voastre, colegii noştri parcurg aproximativ 75. 000 de km/lună. Asta înseamnă ca anul trecut flota auto Diana a parcurs 9 000 000 km (da, 9 milioane)! Astfel, susţinem cu tărie că România vrea autostrăzi!', a fost mesajul pe care l-au transmis angajaţii firmei Diana.

Principala nemulţumire a vâlcenilor participanţi la protest a fost este legată în primul rând de tărăgănarea începerii lucărilor la autostrada Piteşti- Sibiu, printre cei care au ieşit în stradă fiind şi angajaţi de la doi dealeri auto precum şi de la mai multe firme de transport.

"Este un semnal de alarmă pentru modul absolut catastrofal în care este gestionată problemă Autostrăzii Sibiu - Piteşti, singura soluţie pentru dezvoltarea economică şi legarea judeţului Vâlcea de rutele de transport europene. Fiind un protest civic, considerăm că demersul nostru are susţinerea administraţiilor locale şi judeţene şi a tuturor forţelor politice din Vâlcea, pentru că, înainte de a fi PSD, PNL, PER, ALDE, USR, toţi suntem vâlceni. Reaminim faptul că Autostrada Sibiu - Piteşti a fost proiectată de autorităţi încă din 1978, odată cu semnarea Tratatelor de Transport Internaţional Rutier (TIR) dar, din păcate, după 1989, proiectul a fost tărăgănat de toate regimurile politice', se arată într-un comunicat semnat de mai multe publicaţii locale şi susţinut de mai multe firme din judeţ.

https://www.agerpres.ro

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste