(închide)

Vasele de croazieră de pe Dunăre vor acosta și în Portul Drobeta Turnu Severin!

 

Autoritățile locale din Drobeta Turnu Severin au semnat vineri, 7 februarie, un contract cu Agenția de Turism Karpaten pentru concesionarea unui teren din zona piciorului Podului lui Traian. Grație acestui proiect, zona va fi amenajată, iar mii de turiști care vor merge în croaziere cu Karpaten, vor opri și la Severin!

Peste 3.000 de turiști vor opri în acest an la Drobeta Turnu Severin, spun autoritățile locale. Primarul Marius Screciu, al municipiului Drobeta Turnu Severin, a semnat contractul cu agenția Karpaten Turism pentru concesionarea terenului din zona piciorului Podului lui Traian. Zona de acces către pontonul de acostare a navelor va fi amenajată cu fonduri din bugetul local. Vești legate de viitor snt și mai bune:  numărul turiștilor va crește la peste 35.000 anual, potrivit reprezentanților agenției Karpaten Turism, de anul viitor. 

Potrivit Karpaten Turism, mii de turiști care vor fi la bordul acestor nave vor putea să viziteze Cetatea Severinului și Muzeul Regiunii Porților de Fier. Firma Karpaten Turism va  construi un ponton în zona Piciorului Podului lui Traian, care va fi finalizat în primăvara anului 2020, iar toată zona de acces va fi amenajată cu fonduri de la Primăria Drobeta Turnu Severin. De anul acesta, vasele de croazieră de pe Dunăre să acosteze și în Portul Drobeta Turnu Severin.

Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste