(închide)

Vești bune! Mai multe țări din Europa își așteaptă turiștii! Ce reguli trebuie să respectăm

 

Din ce în ce mai multe țări europene anunță că vor relua treptat turismul în această vară, însă cu respectarea unor mărsuri de siguranță, pentru limitarea răspândirii coronavirsului. Astfel, destinații precum Turcia, Bulgaria, Grecia, Spania, chiar și Italia își vor primi cu brațele deschise turiștii care vor dori să se bucure de soare și mare și peisaje de vis! Și România va permite hotelierilor să deschidă seoznul turistic. Turismul va reveni cel mai târziu în 2022 la nivelul înregistrat înaintea izbucnirii pandemiei cu coronavirus, iar vacanţele europene se vor relua în iulie, a afirmat Fritz Joussen, directorul general al grupului TUI.

Autorităţile de la Atena au anunţat lista celor 19 ţări care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie: România, Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia, informează site-ul greekcitytimes.com. Din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”. Mai mult, Theoharis a declarat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire. Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă. Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Bulgaria - interdicţia privind intrarea străinilor în ţară expiră în 14 iunie. Piaţa internă este extrem de importantă şi bulgarii ar trebui să aleagă Bulgaria pentru vacanţele lor de vară. Autoritățile din Bulgaria au spus că dacă un turist străin are simptome de coronavirus în timp ce se află în Bulgaria, acesta va fi separat de ceilalţi turişti, dar hotelul nu va fi închis. 

Din această săptămână, autorităţile de la Ankara-Turcia primesc din nou solicitări de peste hotare pentru reluarea serviciilor de turism medical pentru străini. Separat, hotelurile din Antalya au început pregătirile pentru redeschiderea activităţii, respectând criteriile de siguranţă. 

Guvernul Italiei a aprobat un decret care va permite călătoriile către şi dinspre alte ţări membre ale Uniunii Europene începând cu data de 3 iunie. Tot din 3 iunie, sunt permise deplasările în mod liber în interiorul Italiei. 

Spania nu îşi va deschide graniţele pentru turiştii străini mai devreme de luna iulie, a anunţat sâmbătă premierul spaniol Pedro Sanchez. ''Începând din iulie primirea turiştilor străini va fi reluată, în condiţii stricte de siguranţă'' pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, a precizat premierul socialist spaniol într-un discurs. ''Vom asigura ca turiştii să nu fie expuşi vreunui risc şi de asemenea ca ei să nu reprezinte un risc pentru noi'', a adăugat el, potrivit Agerpres.

Mai mult de 100 de hoteluri din stațiunile românești de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă și așteaptă turiștii începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide și terasele, reiese din datele Organizației Patronale Mamaia-Constanța.

Lufthansa vrea să ofere mai multe curse aeriene din iunie, a declarat duminică un purtător de cuvânt al operatorului aerian pentru publicaţia germană Bild. 

Galerie foto


Vizualizări: 367

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste