Zeci de tineri străini vin la Novaci în schimb de experiență

 

În perioada 01.07.2019 – 30.06.2020, Asociația Scout Society implementează proiectul “Find Yourself”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

În parteneriat cu alte patru organizații - Grupo Scout Eryteeia din Spania, Odred izvidjaca pomoraca Posejdon din Croația, CSOD din Slovenia si LUBLA din Cehia, Asociația Scout Society va organiza în perioada 15-26 iulie, la Novaci, un schimb de tineri, unde vor participa 40 de tineri si 5 lideri insotitori din cele 5 țări.

Proiectul „Find yourself” a apărut datoritã problemelor care vizează sănătatea fizică si psihică la nivelul Uniunii Europene, dar și global, și din cauza lipsei incluziunii sociale, ca rezultat al subdezvoltării inteligenței emoționale, a empatiei și a simțului civic.

Scopul acestuia este de a ajuta tinerii să își mențină sănătatea fizică și mentală în parametrii optimi, de a îi mobiliza în practicarea sportului și de a îi face să își conștientizeze propiile emoții și să lucreze cu ele. În ceea ce privește incluziunea socială, scopul proiectului este de a-i face pe participanți să aibă mai multă bunatate, răbdare și toleranță cu cei din jurul lor, indiferent de situație, înțelegând că fiecare are probleme și greutăți.  Principalele obiective sunt: de a informa prin intermediul metodelor non-formale, cei 40 de tineri din cele 5 țări cu privire la un stil de viață sănătos, la rezolvarea problemelor emoționale, la protecția împotriva problemelor psihice și fizice și la integrarea celorlalți în comunitate.

În cadrul activităților organizate va fi încurajată dezvoltarea personală a celor 40 de tineri, prin asumarea unor experiențe si cunostințe noi, stimulând și implicarea tinerilor în rândul comunităților din care provin, prin aplicarea lucrurilor pe care le vor învăța în proiect, în randul celor din jur.

Pe termen lung „Find Yourself” va încuraja dezvoltarea emoțională, fizică și psihică a tinerilor, conștientizarea problemelor ce vizează sănătatea fizică și psihică și incluziunea socială.

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste