(închide)

Zilele Aviatiei Militare Gorjene, la Aerodromul Stănești

 

Un mare eveniment va fi organizat în Gorj, mai exact pe Aerodromul din comuna Stănești: Zilele Aviației Militare Gorjene! „Seria de evenimente va începe la Târgu-Jiu, în Piața Prefecturii, pe data de 26 august, după care, sâmbătă și duminică, la Stănești vor avea loc expoziții de tehnică militară și nu numai.

Așadar, Aerodromul Stănești va găzdui pe 27 și 28 august airshow-ul denumit Zilele Aviației Militare Gorjene. Evenimentul marchează împlinirea a 80 de ani de la participarea căpitanului aviator Dan Scurtu, alături de Grupul 7 Vânătoare, în Bătălia de la Stalingrad, din al Doilea Război Mondial. În cadrul celor două zile de airshow, la Stănești vor evolua avioane IAR-99 și elicoptere IAR-330 Puma și IAR-316 Alouette aparținând Forțelor Aeriene Române și vor avea loc lansări de parașutiști.

De asemenea, în perimetrul aerodromului va avea loc o expoziție de tehnică militară: elicoptere militare, avioane militare și aeronave istorice civile. 

ASOCIAȚIA AEROCLUB VREAU SA ZBOR organizează în continuare salturi cu parașuta, în tandem.

Pe Aerodromul Stănești a funcționat, începând cu anul 1940, un grup de zbor al Școlii Militare de Aviație ”Carol al II-lea”, iar pe toată perioada războiului, o subunitate a ASAM București.

Mai multe informații despre eveniment pe https://www.facebook.com/events/

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste