Ziua Internațională a Sindromului Down celebrată și în România prin proiecte importante

 

Ziua Internațională a Sindromului Down este celebrată an de an pe pe 21 martie. Zilnic, în perioada 01-21 martie, sub egida ”Conectați creăm valoare pentru 2030”, comunitatea de părinți EU for Trisomy 21, beneficiind de voluntariatul asociațiilor: ALDO-CET Băilești, APCSD Cluj, DART Târgu Jiu, a publicat în România o succesiune de postere care înfățișează conexiunea unei persoane cu sindrom Down cu un susținător al acesteia (europarlamentar, politician, expert, actor, interpret, dirijor, regizor, medic, terapeut, profesor, sportiv, jurnalist, activist, etc) sub forma unor mesaje care susțin dezvoltarea durabilă a tuturor. Aceste punți de legătură cu societatea civilă sprijină participarea deplină, eficientă și incluzivă a persoanelor cu sindrom Down pentru a produce schimbarea necesară creșterii calității vieții lor și îndeplinirii obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Pentru a marca ziua de 21 martie, această data emblematică pentru persoanele cu sindrom Down, EUfortrisomy21 a propus trei proiecte:
⦁ 1 proiect dedicat reflectării: o conferință online a fost organizată pe 18 martie- ,,Ce poate face Europa pentru persoanele cu sindromul Down?”;
⦁ 1 proiect festiv dedicat sărbătoririi comune (provocarea la dans - https://www.youtube.com/watch?v=G5v2sx6Gq0U);
⦁ 1 proiect fără precedent menit să provoace liderii politici, determinându-i să acționeze.
Acest al treilea proiect s-a adresat liderilor politici europeni, cu precădere eurodeputaților: EUfortrisomy21 le-a cerut să se întâlnească cu o persoană cu sindrom Down (sau cu un părinte) din propria țară, pentru a sărbători împreună Ziua internațională a persoanelor cu sindrom Down). „123 eurodeputați au răspuns pozitiv propunerii de a întâlni (adesea online) un tânăr cu sindrom Down și/sau părinții acestuia din țara lor, devenind astfel un „susținător al Trisomiei 21”. Doamna Von der Leyen, președinte al Comisiei Europene, participă și sprijină inițiativa noastră. Pe 21 martie, Europa celebrează persoanele cu Sindrom Down: cetățeni și lideri politici sunt invitați să sărbătorească Ziua Internațională a Trisomiei 21! Mulțumim Doamnei Von der Leyen și celorlalți Membri ai Parlamentului European, care sunt implicați în această campanie”, au transmis cei de la https://eufortrisomy21.eu/ro/.

Galerie foto


Vizualizări: 335

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste