Ziua Națională la Rânca: ce surprize le-au pregătit cabanierii turiștilor

 

În stațiunile montane au început petrecerile de Sfântul Andrei și de Ziua Națională încă de vineri dimineața. În această minivacanță de Sfântul Andrei și Ziua Națională, la Rânca sunt așteptați peste 5.000 de turiști. Pentru ei cabanierii au pregătit mâncăruri tradiționale și alte bunătăți.

Mii de turiști se distrează în stațiunea montană Rânca în minivacanța de Ziua Națională. Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarilor din Rânca, a declarat că în stațiune erau așteptați peste 5.000 de turiști. Majoritatea locurilor de cazare din stațiunea montană Rânca s-au ocupat în proporție de 90%. Oaspeții sunt așteptați cu surprize, zăpada este numai bună pentru sporturile de iarnă, iar instructorii sunt pregătiți. Cabanierii au pregătit meniuri tradiționale de Ziua Națională, respectiv sarmale cu piftii și fasole cu ciolan și cârnați, aperitive și alte bunătăți. „Mâncarea de bază de Ziua Națională este, peste tot în România, fasoalea cu ciolan. Am mai pregătit varză călită c cârnați, iahnie de fasole, piftii și sarmale, și aperitive. Oaspeții sunt primiți așa cum se cuvine la Rânca!”, a declarat Constantin Pănescu. Autoritățile au mobilizat mai multe autospeciale pentru a interveni dacă va fi cazul pe drumul ce leagă orașul Novaci de stațiunea Rânca.

În Rânca stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri și a fost deschisă pârtia din centrul zonei turistice.

Galerie foto



Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste